Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 7 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Starbucks beker in Game of Thrones: foutje of expres?

Alhoewel Game of Thrones een zeer onvoorspelbare en fantasierijke serie is, leek er gisteren iets te gebeuren dat zelfs de meest doordachte fan niet had verwacht. HBO heeft inmiddels toegeven dat dit een fout was.

Starbucks beker in Game of Thrones

Of je nou zondagavond al stiekem de gelekte versie bent gaan checken of gewoon braaf gewacht hebt totdat de nieuwe Game of Thrones aflevering officieel uitkwam, er is een kans dat je iets vreemds is opgevallen.

Er was op een gegeven moment een namelijk een scene waarin hoofdrolspeler Jon Snow en wildling Tormund met elkaar aan het dollen zijn. Tijdens dat stukje is er op de achtergrond een object te zien dat leek op een beker van de populaire koffieketen Starbucks.

Het was in eerste instantie de vraag of dit per ongeluk gebeurd is of dat het een bewuste zet was. In het tweede geval zou het waarschijnlijk om erg slechte product placement gaan. Dit omdat een dergelijke product natuurlijk erg misplaatst is in een fictieve wereld als die van Game of Thrones.

HBO heeft inmiddels toegegeven dat het hier om een foutje ging en biedt haar excuses aan. Wel zegt producente Bernadette Caulfield dat ze het er niet uit gaan monteren en men er vooral de humor van moet inzien.

Daar kunnen wij ons eigenlijk wel in vinden, want het foutje leverde zeker een aantal leuke sociale media reacties op. Hieronder hebben we er enkele voor jullie verzameld:

Rockmuziek van Ed Sheeran?

Ondanks dat Game of Thrones vol verassingen zit zijn zulke scenes vrij uniek. Al was er eerder ooit een rocknummer tijdens de aftiteling te horen en had zanger Ed Sheeran een klein rolletje in het zevende seizoen. Onlangs werd trouwens bekend hoe het met die laatste afgelopen is.

Game of Thrones seizoen 8

De riscio’s van Game of Thrones downloaden

Ondanks dat Game of Thrones momenteel gigantisch populair is blijkt het niet zo makkelijk om de serie te bekijken. In Nederland heb je namelijk een abonnement bij Ziggo nodig.

Heb jij interesse om Game of Thrones te gaan kijken maar overweeg je om de afleveringen te downloaden? Let dan op, er zitten misschien risico’s aan verbonden. Lees hier wat een ICT-jurist erover te zeggen heeft.

Meer WANT?

Bij WANT schrijven we over heel veel meer onderwerpen dan toffe deals en elektrische fietsen. Zou houden we dagelijks het laatste nieuws bij omtrent smartphones, gadgets, films, series, Netflix en nog heel veel meer!

Benieuwd naar het grootste nieuws van de afgelopen week? Check dan zeker even onze eigen podcast WantKast! De meest recente aflevering vind je hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Starbucks beker in Game of Thrones: foutje of expres?
Sluiten