Game of Thrones prequel aangekondigd en geannuleerd: zo zit het!

Waar gisteren al bekend werd dat de door Game of Thrones showrunners gemaakte Star Wars trilogie niet door gaat, blijkt nu ook een prequel rondom die eerste serie gecanceld te zijn.

Het betreffende project, dat in samenwerking met George R. R. Martin gemaakt zou worden, moest een serie worden die zich enkele honderden jaren voor de gebeurtenissen in Game of Thrones ging afspelen. Naast dat er een cast samengesteld was zouden ook de opnames al van start gegaan zijn. Waarom het nu dan toch niet doorgaat is niet bekendgemaakt.

HBO annuleert Game of Thrones prequel met Naomi Watts

Volgens website Deadline kregen cast en crewleden van het zojuist geannuleerde Game of Thrones project een e-mail waarin stond dat de pilot aflevering niet meer door zou gaan.

Het vreemde aan dit verhaal is dat eerdere berichten impliceerde dat er al wel een hoop voorbereidingen rondom het project waren getroffen. Zo werd onder andere aangekondigd dat actrices Naomi Watts en Miranda Richardson een rol zouden krijgen. Deze laatste ken je wellicht van Harry Potter.

De geruchten gaan dat er allerlei complicaties waren tijdens de opnames, wat er misschien voor gezorgd kan hebben dat HBO toch maar besloot om de stekker eruit te trekken.

House of the Dragon

Er staan echter nog wel enkele andere Game of Thrones spin-offs gepland, waaronder de onlangs aangekondigde serie rondom de Targaryens. Het is nu ook bekend geworden hoe dit project zal gaan heten, namelijk ‘House of the Dragon’.

Ook deze spin-off gaat zich vele jaren voor de gebeurtenissen in de originele serie afspelen. Dit keer staat de Targaryen familie centraal, waar onder andere het door Emilia Clarke gespeelde Game of Thrones personage Daenerys toebehoort.

Het is nog niet bekend wanneer House of the Dragon van start zal gaan, maar het is wel zeker dat deze door HBO uitgezonden gaat worden.

Reageer op artikel:
Game of Thrones prequel aangekondigd en geannuleerd: zo zit het!
Sluiten