Game of Thrones torrents zijn gevaarlijker dan die van andere series

Op 14 april is het zover en kunnen we eindelijk verder met het laatste seizoen van Game of Thrones. Tenminste, als je een abonnement hebt bij HBO.  Uiteraard heeft niet iedereen zo’n abonnement en de volgende optie is dan voor veel mensen aan de slag gaan met torrents. Game of Thrones is sinds zijn debuut al één van de series die het meest illegaal gedownload wordt en zelfs vorig jaar, toen er geen enkele nieuwe aflevering is verschenen, bleven behoorlijk wat mensen de oude afleveringen nog downloaden. Dat was echter niet zonder risico. De show blijkt namelijk niet alleen populair te zijn onder downloaders, maar ook onder hackers.

Malware in Game of Thrones torrents

De veiligheidsfirma Kaspersky komt om de zoveel tijd weer uit met een interessant nieuw rapport. Onlangs was het weer zover en kregen we wat meer inzicht in torrents van tv series en hackers. Uit de cijfers blijkt dat Game of Thrones vorig jaar één van de populairste series was voor hackers om mee aan de haal te gaan. Dat betekent dat veel GoT torrents helemaal niks te maken hadden met de show, maar stiekem pakketjes waren met malware. Soms kreeg je inderdaad wel een aflevering uit je torrent, maar was er stiekem alsnog ergens malware te vinden. In totaal zouden de Kaspersky onderzoekers maar liefst 33 verschillende soorten dreigingen in GoT torrents hebben gevonden.

Game of Thrones

Ook The Walking Dead populair onder hackers

Niet alleen GoT torrents blijken uit het rapport een populair middel te zijn om malware te verspreiden. Ook andere populaire shows, waaronder The Walking Dead, Suits, The Big Bang Theory en Arrow zouden veelvuldig gebruikt worden om computers te infecteren met allerlei dubieuze software. Het veiligste is dan eigenlijk ook om gewoon niet aan de slag te gaan met torrents, maar je shows via de officiële apps en kanalen te bekijken.

Dat kan natuurlijk best lastig zijn als je shows leuk vindt die door verschillende streamingdiensten worden aangeboden. Het wordt namelijk wel erg duur als je bij verschillende diensten een abonnement zou moeten nemen. Apple zou daar dit jaar misschien wel uitkomst in kunnen bieden met zijn eigen streamingdienst. Apple gaat namelijk verschillende diensten samen bundelen en wie weet dat je dan eindelijk al je shows gewoon legaal kunt bekijken voor een schappelijke prijs. Verder lijkt Apple zich de laatste tijd wat meer open op te stellen richting Google en zouden we binnenkort misschien zelfs ondersteuning voor de Chromecast krijgen in Apple Music.

The Next Web

Reageer op artikel:
Game of Thrones torrents zijn gevaarlijker dan die van andere series
Sluiten