Ilona Braam
Ilona Braam Pop-Culture 8 apr 2019
Leestijd: 5 minuten

Vijf must-see Game of Thrones aflevering voor je aan seizoen 8 begint

Over zes dagen is het zover en kunnen we eindelijk verder gaan met het laatste seizoen van Game of Thrones. We hebben er behoorlijk lang op moeten wachten, wat de spanning rondom het aankomende epische gevecht tegen de White Walkers alleen maar heeft vergroot. Maar omdat de laatste aflevering die we zagen zo lang geleden is, kan het dat sommige belangrijke gebeurtenissen toch wat zijn vervaagd. Als je helemaal voorbereid aan seizoen 8 wilt beginnen en je geen zin hebt om alles opnieuw te kijken, raden we aan om in ieder geval deze vijf afleveringen nog even te bekijken. 

Winter is Coming – s01e01

Als eerste hebben we op het lijstje de allereerste aflevering van Game of Thrones. Aangezien we richting het einde van de serie gaan, is het altijd goed om even stil te staan bij hoe het allemaal begon. De verschillende personages hebben behoorlijk wat heftige dingen meegemaakt in de 67 afleveringen en zijn dan ook niet meer helemaal dezelfde (sommige meer dan andere). De eerste aflevering helpt je om terug te gaan naar hoe ze hun GOT verhaal zijn begonnen.

Game of Thrones

Een andere reden om de aflevering weer te bekijken, is omdat deze volgens de makers van de serie gelinkt is aan de eerste aflevering van seizoen 8. De makers hebben geteased dat de eerste aflevering van het nieuwe seizoen een weerspiegeling zou zijn van de allereerste aflevering van de serie en met deze aflevering nog vers voor ogen, ben je veel beter voorbereid om referenties te herkennen. Dit is overigens ook de aflevering waarin de beruchte White Walkers worden geïntroduceerd, waar het juist allemaal om draait in het laatste seizoen.

Hardhome – s05e08

Van de allereerste aflevering gaan we naar seizoen vijf. In aflevering acht krijgen we een klein voorproefje van wat we in het laatste seizoen kunnen verwachten en zien we waar de verschillende “rijken” het tegen op moeten nemen. In deze aflevering komen de White Walkers achter Jon en de wildlingen aan en begin je te begrijpen dat het eigenlijk een onmogelijke strijd is. Het leger blijft namelijk maar groeien met iedere menselijke strijder die sneuvelt en zelfs als je de ontstane wights verslaat, kan de Night King ze gewoon weer tot “leven” brengen. Daarnaast zijn de White Walkers ook alleen te doden met Valyriaans staal of drakenglas, maar gelukkig kunnen Jon en consorten daar inmiddels wel massaal aan komen tegen seizoen 8.

Game of Thrones

The Door – s06e05

Dan zijn we beland in seizoen 6, waarin we zien hoe de Night King überhaupt is ontstaan. We zien hoe de allereerste bewoners van Westeros hem creëerden om ze te beschermen en hoe dat natuurlijk helemaal mis ging en de ijzige koning uiteindelijk nog een grotere bedreiging vormde dan waar hij ze tegen moest beschermen. We zien dit allemaal door de ogen van de jonge Bran die geleid wordt in het visioen door de drieogige raaf. In het visioen ziet de Night King Bran helaas ook en markeert hij de jongen, waardoor hij hem kan tracken. Uiteraard zal dit nog een rol gaan spelen in de afloop van het verhaal. In deze aflevering zien we overigens ook hoe Hodor aan zijn naam komt en ook dat is een behoorlijke openbaring.

Game of Thrones

The Winds of Winter – s06e10

We blijven voor de volgende aflevering nog even in seizoen 6 en in episode 10 zien we wat ertoe heeft geleid dat de Night King nu ook een draak tot zijn leger mag rekenen. Tyrion Lannister overtuigt Daenerys Targaryen om richting Westeros te gaan, waardoor alles op gang wordt gezet voor wat we aan het einde van seizoen 7 zien. Namelijk een ijzige draak, die stiekem nog indrukwekkender lijkt dan de twee overgebleven normale draken. Maar de gebeurtenissen in de aflevering zijn waarschijnlijk ook de reden dat ze de strijd tegen de White Walkers uiteindelijk toch zullen winnen, hoewel er wel een redelijk overtuigende theorie is dat Daenerys zich uiteindelijk toch bij de Night King aansluit om bij haar draken te kunnen zijn.

Game of Thrones

In deze aflevering wordt ook iets bevestigd waar al twintig jaar geleden naar werd gehint in het originele verhaal van George R.R. Martin. Namelijk dat Jon de zoon is van Lyanna Stark en Rhaegar Targaryen en helaas voor hem dus ook familie is van Daenerys.

The Dragon and the Wolf – s07e07

Helaas voor Jon, omdat hij in seizoen zeven in de zevende aflevering wel erg intiem omgaat met Dany. We krijgen in deze aflevering ook meer te weten over het hele Jon verhaal en het blijkt dat Lyanna en Rhaegar getrouwd waren toen ze hem kregen, wat betekent dat Jon eigenlijk de sterkste claim heeft op de troon en zelfs de drakenkoningin hem officieel voor zou moeten laten gaan.

Game of Thrones

We zien verder in aflevering 7 dat Jon en Dany Cersei Lannister overhalen om mee te komen vechten tegen het ijzige gevaar en na wat strubbelingen lukt dat ook. Maar we kennen Cersei en uiteraard heeft ze zo haar eigen plannetjes, wat voor redelijk wat twists zou moeten zorgen in het laatste seizoen. Want zelfs als de White Walkers verslagen mochten worden, blijft nog steeds de Game of Thrones bestaan.

Verder na Game of Thrones

Na deze vijf afleveringen ben je weer helemaal up to speed met de meeste belangrijke ontwikkelingen tot nu toe. Mocht je na het bekijken van de allerlaatste aflevering overigens Game of Thrones ontwenningsverschijnselen beginnen te vertonen, hebben we goed nieuws. HBO heeft aangekondigd dat Westeros ook in het echt te bezoeken zal zijn en ze zouden zelfs bezig zijn met een heus Game of Thrones museum.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Polygon

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf must-see Game of Thrones aflevering voor je aan seizoen 8 begint
Sluiten