Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 10 jul 2019

Netflix tovert bijzondere videogame om tot gloednieuwe serie

Op Netlfix kun je momenteel al enorm veel verschillende dingen zien. En gaming speelt daar ook een rol in. Zo heb je bijvoorbeeld de Castlevania-reeks die gebaseerd is op een populaire gamereeks. En binnenkort moet er ook een animatie gaan verschijnen op basis van de Devil May Cry-reeks. En zo zijn er nog wel wat andere series die ik kan bedenken die niet zouden misstaan op het platform. Maar de komst van deze game op Netflix had ik niet verwacht.

Cuphead gaat naar Netflix

Als je de art nog niet had herkend, het gaat om Cuphead. Een game die vorig jaar verscheen op de pc en Xbox One, nadat de game echt heel wat jaren on ontwikkeling was. De game viel voornamelijk op door zijn visuele stijl, die doet denken aan tekenfilms uit het begin van de jaren dertig. Maar uiteindelijk bleek de game ook nog eens boeiend te zijn. Het is een actiegame die behoorlijk pittig is en met twee man gespeeld kan worden.Hieronder een trailer van de game Cuphead om je een beetje een idee te geven van wat het is.

De Netflix-animatie van Cuphead wordt gemaakt door Dave Wasson en Cosmo Segurson. Zij hebben in het verleden gewerkt aan dingen als Mickey Mouse Shorts en Rocko’s Modern Life. Er is nog niet heel erg veel bekend over de animatie, maar het ligt voor de hand dat er gebruik gemaakt gaat worden van dezelfde visuele stijl. Het moet een animatie worden met humor, waarbij Cuphead en zijn broer Mugman regelmatig in de problemen komen en die moeten worden opgelost. De show moet gecshikt zijn voor kinderen, maar zou ook grapjes bevatten die voornamelijk door volwassenen worden begrepen.

Cuphead zelf is vandaag de dag beschikbaar op de Nintendo Switch, pc en Xbox One. De game is wereldwijd inmiddels vier miljoen keer verkocht en krijgt volgend jaar nog een grote uitbreiding. Wellicht dat die tegelijkertijd met de nieuwe Netflix-show komt. Meer lezen voer Netflix? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Netflix tovert bijzondere videogame om tot gloednieuwe serie
Sluiten