Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 feb 2020

Dans mee met VR-game Space Channel 5 VR

Wanneer je een gamer bent die is opgegroeid met de SEGA Dreamcast, dan heb je vast wel eens gehoord van de game Space Channel 5. Dat is een dans en ritme-game, waarvan er twee delen zijn verschenen. De laatste kwam in 2001 uit en krijgt nu met Space Channel 5 VR: Kinda Funky News Flash eindelijk een vervolg.

Space Channel 5 VR: Kinda Funky News Flash is een game die gebruik maakt van de mogelijkheden die VR geven. Dat betekent dat je hem kunt spelen met een PlayStation VR-headset op de PlayStation 4. Later moet de game ook uitkomen voor andere VR-platformen zoals SteamVR, HTC Vive en Oculus Quest.

Space Channel 5 VR: Kinda Funky News Flash op de PlayStation VR

De game Space Channel 5 VR: Kinda Funky News Flash lijkt echter eerst exclusief op de PlayStation 4 te verschijnen. Daar kun je op 25 februari met de game aan de slag. Wanneer de game voor de andere platformen verschijnt, dat is nog niet bekend. Het gaat hier overigens om een compleet nieuw deel uit de serie en dus geen port of een remake. In de onderstaande trailer krijg je alvast een idee van wat er straks op je te wachten staat.

Het grote verschil ten op zichte van de oudere Space Channel 5-games is dat de game nu gebruik maakt van de tracking controllers. Dat betekent dat het een game is waarbij je dus bewegingen moet gaan maken. Wat dat betreft lijkt het iets meer op Just Dance en heb je dus echt de ruimte nodig om los te gaan met de game. Qua stijl lijkt de game nog erg op het origineel, waarbij het geheel lekker Japans overkomt met felle kleuren en over de top personages. De game zal te koop zijn op de PlayStation Store en daar kun je hem dan voor 39,99 euro scoren. Op dit moment is hij echter nog niet te spotten, je ziet enkel de Dreamcast-game die ook speelbaar is voor de PlayStation 3. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Dans mee met VR-game Space Channel 5 VR
Sluiten