Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 mrt 2019

Game Stack brengt Xbox Live naar iOS en Android

Microsoft heeft natuurlijk de Xbox One als zijn voornamelijke platform, maar wil langzaam maar zeker op andere platformen ook een rol gaan spelen. Zo komt zo’n beetje elke Xbox One-game ook uit op de pc en daarbij wil het niet langer meer games exclusief op de Windows Store houden. De nieuwste zet in het veroveren van nieuwe platformen is Game Stack. Dit is een service die onder andere Xbox Live naar iOS en Android brengt.

Game Stack brengt Xbox Live naar de smartphone

Game Stack is de verzamelnaam van alle ontwikkelingsplatformen die Microsoft heeft. Het idee daarbij is dat het bedrijf de ontwikkelaars alle tools geeft om games en services op alle platformen uit te geven. Door een game met Game Stack in het achterhoofd te maken, hebben ontwikkelaars de mogelijkheid om gamers via Xbox Live in te loggen in hun mobiele game. Op die manier zouden gamers via de games bijvoorbeeld achievements en gamerscore gaan verdienen. Mocht dat belangrijk voor je zijn, dan kun je via deze manier nog meer gaan opscheppen over je gamingskills.

Game Stack Xbox Live

De stap van Microsoft is er vooral één van het faciliteren. De grote vraag is nu wat er gaat gebeuren. Gaan ontwikkelaars er nu massaal gebruik van maken of is het iets dat alleen gebruikt gaat worden door bestaande Microsoft Studios, die via apps de game-ervaring willen gaan verbreden. Zo zou ik me voor kunnen stellen dat het makkelijker is om een app te maken waarbij je inlogt op je Xbox Live-account en dan vervolgens de map kan zien van de game die je op dat moment speelt. Dat het zeg maar een tweede scherm wordt.

De tijd zal het wat dat betreft gaan leren wat dit op lange termijn gaat betekenen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met alle nieuwtjes.

Reageer op artikel:
Game Stack brengt Xbox Live naar iOS en Android
Sluiten