Tech 16 apr 2019 Jelle van Es

Game of Thrones: record aantal kijkers zien start seizoen acht!

Het zal je vast niet ontgaan zijn: afgelopen zondag begon het achtste en tevens laatste seizoen van Game of Thrones. Dat betekent dat je de aankomende weken op de maandag of dinsdagochtend (afhankelijk of iemand de reeks via een torrent binnen haalt of keurig betaald kijkt) heel wat verhalen kunt delen bij de koffiemachine. Of dat juist wilt voorkomen, omdat je alles in één keer wil zien wanneer de reeks op Blu-Ray verschijnt. De eerste aflevering werd in de Verenigde Staten massaal bekeken en zorgde zelfs voor een record.

Record aantal kijkers voor Game of Thrones

De eerste aflevering werd in de Verenigde Staten namelijk door 17,4 miljoen kijkers aanschouwt. Ter vergelijking: de eerste aflevering van seizoen 7 was goed voor 16,1 miljoen kijkers, terwijl de laatste aflevering door 16,9 miljoen kijkers werd gezien op het moment dat hij live was. Volgens uitzonder HBO hebben 11,8 miljoen kijkers de eerste aflevering op televisie gezien, terwijl de rest hem digitaal streamde via HBO Now. De verwachting is dat dit aantal nog flink gaat oplopen de aankomende week.

Game of Thrones seizoen 8

Als je de aankomende dertig dagen nog meeteelt, dan werd een aflevering in het vorige seizoen 32,8 miljoen keer bekeken. Over een maand weten we dus daadwerkelijk of dit de best bekeken seizoen is. De groei heeft zich overigens vanaf het eerste seizoen flink doorgezet. In dat eerste seizoen werd een aflevering na dertig dagen zo’n 9,3 miljoen keer bekeken.

Hierbij mist uiteraard de internationale cijfers en het aantal keer dat een aflevering via torrentsites is gedownload. De afgelopen jaren was de Game of Thrones-reeks vaak favoriet op die websites en de verwachting is dat hij ook dit jaar de serie veel gedownload gaat worden. Meer lezen over de absolute hitserie van HBO? Bezoek dan hier onze handige overzichtspagina, met alle nieuwtjes over de serie en natuurlijk de diverse trailers die zijn verschenen.

Reageer op artikel:
Game of Thrones: record aantal kijkers zien start seizoen acht!
Sluiten