De Game & Watch: Super Mario Bros. is super retro

Houd jij van oude games en ben je een verzamelaar? Dan is de nieuwe Game & Watch: Super Mario Bros. er één om in de gaten te houden. Het is een prachtige ode aan de oude handheld en Super Mario.

Game & Watch: Super Mario Bros. werd aangekondigd in een nieuwe Nintendo Direct die draaide om de 35e verjaardag van Mario. Het is een product dat straks in een gelimiteerde oplage wordt uitgebracht.

Game & Watch: Super Mario Bros. komt er aan

De Game & Watch: Super Mario Bros. is een handheld die is gebaseerd op de oorspronkelijke Game & Watch-systemen die in 1980 voor het eerst werden uitgebracht. Destijds was het een handheld met een enkele game, die tegelijkertijd ook als klokje fungeerde. Van de oorspronkelijke serie zijn er wereldwijd meer dan 43 miljoen exemplaren van verkocht. Deze versie beschikt over een moderne d-pad en twee actieknoppen. Daarmee kun je de klassieke Mario-game spelen uit de tijd van de NES. Daarnaast is ook Super Mario Bros.: The Lost Levels (in Japan uitgebracht als Super Mario Bros. 2) en een speciale versie van Ball met een Mario-sausje, een klok met 35 geheimpjes om te ontdekken er op te ontdekken.

De Game & Watch: Super Mario Bros. laat nog wel even op zich wachten. Hij verschijnt namelijk pas op 13 november. En dan is het natuurlijk nog de vraag of je hem kunt scoren. Volgens Nintendo gaat het om een gelimiteerde oplage, waardoor de kans groot is dat de vraag groter is dan het aanbod. Dat hebben we in het verleden wel gezien met de NES Mini. Wat wel fijn is, is dat hij werkt met een USB-kabel om op te laden in plaats van een batterij.

Wees er snel bij

Op dit moment is het nog niet bekend waar je de Game & Watch: Super Mario Bros. kunt kopen. Wel is er een officiële site, welke je hier vindt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De Game & Watch: Super Mario Bros. is super retro
Sluiten