Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 13 mei 2020

Gamebedrijf Razer maakt automaten voor mondkapjes

Terwijl in Nederland het lastig kan zijn om mondkapjes aan te schaffen, lijkt dat in Singapore geen probleem.

Sterker nog, er staan zelfs machines op straat waar je de mondmaskers kunt aanschaffen. Deze lijken op snoepautomaten die je ook op de Nederlandse stations ziet. De maker van de machines in Singapore is echter een bijzondere. Het is Razer, dat normaal hardwar voor games maakt. In totaal gaat het bedrijf twintig machines plaatsen in verschillende winkel- en werkcentra in Singapore. Het bedrijf probeert dit zo snel mogelijk te doen aangezien op 1 juni het land de lockdownmaatregelen versoepelt.

Van toetsenborden naar mondkapjes

Razer maakt normaal consoles en toetsenborden. Tijdens de coronacrisis heeft het bedrijf echter besloten om een steentje bij te dragen aan de maatschappij door net zoals andere firma’s medische producten en toebehoren te gaan produceren. Het heeft samen met plasticproducent Sinningdale Tech LTD besloten om een productielijn voor mondkapjes op te zetten dat 10 miljoen chirurgische mondmaskers gaat produceren. De mondkapjes zijn nodig omdat het land haar inwoners verplicht om ze te dragen in het openbaar. Ook heeft het land herbruikbare maskers uitgedeeld. Singapore wil dat het land zelfvoorzienend wordt in het produceren van mondkapjes om zo niet van het buitenland afhankelijk te zijn.

Maatregelen in Singapore

Singapore heeft naast mondkapjes een aantal opmerkelijke maatregelen genomen om het coronavirus te beteugelen. In een park test het op dit moment een robothond die mensen moet attenderen om afstand te houden. Als de proef slaagt wordt de robot op meerdere plaatsen in de stad ingezet.

Gisteren werd ook bekend dat inwoners van het land digitaal moeten inchecken in gebouwen waar veel mensen bij elkaar komen. Dat zijn plaatsen als supermarkten, scholen en winkelcentra. Via het systeem zullen identificatienummers en mobiele telefoonnummers worden opgeslagen. In totaal zijn er 25.000 bevestigde gevallen in het land.

Reuters

Reageer op artikel:
Gamebedrijf Razer maakt automaten voor mondkapjes
Sluiten