Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 25 jul 2018

HORI komt met lijn GameCube-controllers voor de Nintendo Switch

De Nintendo Switch kent dit jaar één game die iedereen moet halen: Super Smash Bros Ultimate. Het is de game waar iedereen naar uit kijkt en waar je waarschijnlijk straks tientallen uren in kwijt kunt. De echte liefhebber speelt de game het liefst met de controller die destijds voor de GameCube werd gemaakt. Nintendo gaf een paar jaar geleden een nieuwe serie aan controllers uit voor Super Smash Bros for Wii U en zal dat straks ook voor de nieuwe game doen. Wil je echter een controller die net iets anders is, dan komt ook HORI met een GameCube-controller voor de Nintendo Switch.

Speciale GameCube-controllers voor de Nintendo Switch

De controllers komen in drie varianten die draaien om drie verschillende franchises. JE hebt een rode doorzichtige die draait om Mario. Voor de liefhebbers van Pokémon is er een knalgele versie die staat voor Pikachu. En tot slot heb je een zwarte versie met het Zelda-logo die natuurlijk draait om The Legend of Zelda.

GameCube controller

De controller kent een klein voordeeltje ten op zichte van de controllers die Nintendo uitbrengt. Ze zijn namelijk voorzien van een USB-kabel in plaats van de standaard plug waarmee je hem kunt aansluiten op de GameCube. Dat betekent dus ook gelijk dat je hem niet voor de GameCube zelf kunt gebruiken, maar de kans dat je dat vandaag de dag nog wilt doen, is klein. Je hoeft dus geen extra omzetkabeltje er bij te kopen.

De controllers zijn overigens nu al beschikbaar. Het enige wat je moet doen is een tripje maken naar Japan, waar ze inmiddels verkocht worden. Ze kosten door 2980 Japanse Yen, wat inclusief belastingen neerkomt op ongeveer 26 euro. Dat is dus niet heel erg veel voor een controller. Wellicht dat de controllers later dit jaar ook nog naar het Westen komen, maar daar is nog niks over bekend.

Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan onze overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
HORI komt met lijn GameCube-controllers voor de Nintendo Switch
Sluiten