Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 jul 2019

Gameklassieker Super Monkey Ball keert terug

Wie met de lancering een Nintendo GameCube kocht, had daarbij gelijk een paar interessante games om bij te halen. De meest interessante titel daarbij is wat mij betreft Super Monkey Ball. Het is een game waarbij je aan de slag gaat met een aap die in een bal zit. Door het level te kantelen kun je die bal laten rollen om uiteindelijk bij de finish terecht te komen. Onderweg krijg je daarbij te maken met verschillende obstakels. Dit jaar komt de reeks terug als Super Monkey Ball: Banana Blitz HD.

Super Monkey Ball: Banana Blitz HD komt dit najaar

Super Monkey Ball: Banana Blitz HD is een remaster van de game die in 2006 op de Nintendo Wii verscheen en min of meer de laatste game uit de serie was. De remaster wordt voorzien van verbeterde graphics, een manier van besturing die een stuk beter werkt dan op de Wii, een nieuwe mini-game genaamd Decathalon waar je tien mini-games op rij moet winnen en een online leaderboard. Op die manier kun je zien hoe snel je een level voltooid ten op zichte van andere spelers wereldwijd.

Toch is het nog altijd de basis van de game die het geheel boeiend moet maken. Met veel plezier denk ik terug aan de dagen dat ik met vrienden de game aan het spelen was en dat daarbij de frustratie hoog opliep omdat we een bepaald level niet voor elkaar wisten te krijgen. En dan maar de controller doorgeven en hopen dat iemand anders het wel voor elkaar kreeg. Hopelijk komen die tijden terug met Super Monkey Ball: Banana Blitz HD.

Heel erg lang hoef je er overigens niet op te wachten. Super Monkey Ball: Banana Blitz HD staat gepland voor 29 oktober en komt dan uit op de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Gameklassieker Super Monkey Ball keert terug
Sluiten