Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 jun 2019

Geniet van uitstekende gamemuziek tijdens Final Symphony II

Games kunnen de gebruiker op meerdere manieren prikkelen. Het kan je vervoeren met een mooi verhaal, je op het puntje van de stoel plaatsen dankzij uitstekende gameplay of je extra laten genieten van de prachtige muziek. Met name in de Final Fantasy-reeks is dat laatste altijd een belangrijk element. In de verschillende games in de serie zijn er muzikale stukken uitgebracht die nog altijd tot de verbeelding spreken. Binnenkort kun je die stukken in het echt beleven tijdens Final Symphony II.

Final Symphony II in het Concertgebouw in Amsterdam

Onlangs werden er al verschillende Final Fantasy-soundtracks op Spotify gelanceerd, waardoor je nu altijd en overal kunt genieten van de muzikale stukken. Er is echter nog één manier om de muziek beter te beleven en dat is in de vorm van een concert. Op 5 juli kan dat dus in het Concertgebouw Amsterdam, waar Final Symphony II wordt gehouden. Deze keer is er gekozen om door het Nederlands Philharmonisch Orkest muziek te laten spelen van games als Final Fantasy V, VIII, IX en XIII. Voornamelijk de muziek van deel acht is mooi, want onlangs werd ook bekendgemaakt dat deel opnieuw zou worden uitgebracht in een hogere resolutie.

Hoewel het voornamelijk de muziek van games al Final Fantasy VII en X zijn die bekend staan als prachtige stukken, zijn het ook die stukken die al vaak zijn gespeeld. Wat dat betreft is het wel fijn dat er een keer voor iets anders wordt gekozen. Mocht jij een groot Final Fantasy zijn? Dan hebben we goed nieuws. We mogen namelijk twee keer twee kaarten weggeven voor Final Symphony II. Op die manier kun je samen met een vriend of vriendin genieten van prachtige muziek. Om daar kans op te maken moet je enkel een mail sturen naar [email protected], waarbij je aangeeft kans te willen maken op deze prijzen. Geef daarbij ook gelijk je eigen en de naam van de persoon die je mee wilt nemen op. Je komt dan op de gastenlijst te staan.

Wil je meer informatie over dit concert? Bezoek dan hier de website van Final Symphony II.

Reageer op artikel:
Geniet van uitstekende gamemuziek tijdens Final Symphony II
Sluiten