Gamen op je Android smartphone: dit zijn de 5 beste accessoires

Met de komst van 5G en een flitsend snelle internetverbinding kunnen we in de komende jaren een enorme groei verwachten van de gaming-industrie. Bereid jezelf vast voor op veel extra uren gamen op je smartphone en nieuwe spellen ontdekken met de juiste accessoires voor je Android Smartphone.

Als games de komende jaren naar het volgende niveau worden getild dan kunnen jouw eigen skills natuurlijk niet achterblijven. De juiste accessoires voor je smartphone helpen je hier een handje bij. Hieronder vind je er vijf, van accu’s tot hoofdtelefoons, die de moeite waard zijn.

Oneindig gamen dankzij sterke powerbank: Lidl’s 20.000 mAh powerbank

Zonder een volle accu van je smartphone kom je niet ver tijdens het gamen. Een beetje gamen slurpt de batterij van je smartphone namelijk sneller leeg dan je lief is. Een powerbank met voldoende capaciteit is dan ook onmisbaar tijdens een gaming sessie op je Android smartphone. Neem bijvoorbeeld dit 20.000 mAh exemplaar van Lidl. Dankzij de verschillende meegeleverde kabels laadt hij vrijwel iedere smartphone er meerdere keren op op een volle accu.

Powerbank Lidl
20.000 mAh powerbank (Afbeelding: Lidl)

Een controller voor je smartphone: Razer Kishi

De Razer Kishi is een universele controller voor je smartphone voor Xbox. Dankzij het slimme ontwerp past iedere smartphone met een USB-C poort in de controller. De Kishi gebruikt de accu van je smartphone waardoor je hem, net als de meeste Bluetooth controllers, nooit hoeft op te laden. Dit betekent wel dat de bovenstaande powerbank extra handig is.

Razer Kishi gamen
Razer Kishi (Afbeelding: Razer)

Een gaming controller voor je smartphone, tablet en PC

Een controller zoals die van Razer is handig voor je smartphone maar je kunt hem niet gebruiken als je wilt gamen op je tablet en pc. Daar moet je dan een aparte controller voor in huis hebben; niet zo handig. Een controller die op al deze apparaten werkt is de uitkomst, zoals de SteelSeries Stratus Duo. Deze Bluetooth controller werkt perfect met je Android smartphone maar kan ook worden gekoppeld aan je pc of tablet. Deze controller heeft wel een ingebouwde (lithium-ion) accu die goed is voor 20 uur gaming-plezier.

SteelSeries Stratus Duo gaming
SteelSeries Stratus Duo (Afbeelding: Amazon)

Ongestoord gamen met noise cancelling hoofdtelefoon

Ongestoord gamen is niet altijd makkelijk als je het huis deelt met huisgenoten, familie of je partner. Een goede noise cancelling hoofdtelefoon is daarom een onmisbare accessoire voor tijdens het gamen op je smartphone. Er zijn veel goede Bluetooth hoofdtelefoons te koop met noise cancelling. Daar hangt vaak ook een flink prijskaartje aan. Als je een klein budget hebt kun je deze noise cancelling hoofdtelefoon van Lidl eens uitproberen als je weer eens aan het gamen bent.

noise cancelling hoofdtelefoon
Noise cancelling hoofdtelefoon (Afbeelding: Lidl)

Meer games en meer gamen: Samsung 128GB Evo Select microSD

Niet iedere Android smartphone heeft de mogelijkheid om er extern geheugen aan toe te voegen in de vorm van een microSD-kaart. Een beetje extra geheugen is echter je beste vriend tijdens het gamen. De Samsung 128GB Evo Select microSD is een goede optie als er meer ruimte nodig is op je Android smartphone om al je favoriete games te downloaden en spelen.

Samsung 128GB Evo Select microSD gamen
Samsung 128GB Evo Select microSD (Afbeelding: Samsung)
Reageer op artikel:
Gamen op je Android smartphone: dit zijn de 5 beste accessoires
Sluiten