Gamen en tóch lekker slapen? Zo doe je dat

Er zijn allerhande onderzoeken naar gedaan: het effect van gamen op je nachtrust. Eigenlijk zou het misschien beter zijn om ‘s avonds helemaal niet te gamen, maar we weten allemaal hoe dat in de praktijk gaat. Gelukkig zijn er een aantal tips en tricks waardoor je lekker kunt blijven gamen, maar ook aan je slaap komt. 

Rustgevende games

Een spel waarbij je de ene na de andere tegenstander moet uitschakelen en de flikkerende schermen elkaar afwisselen, is wellicht geen goed idee vlak voor het slapengaan. Maar geen zorgen, want er zijn genoeg games die je wél kunt spelen voor je onder de wol kruipt. Denk aan een spel dat een beetje voortkabbelt als Animal Crossing: New Horizons op de Nintendo Switch, Journey op de PS4 of Cities: Skylines op de Xbox.  

Maak je bed extra aantrekkelijk

Een bed dat is opgemaakt, ziet er aantrekkelijker uit dan een bed dat eruit ziet alsof je net een hele wilde nacht hebt gehad. Het kan daarom lonen om je bed ‘s morgens na het opstaan even op te maken. Kleine moeite! Investeer in een lekkere deken, fijne hoeslakens en een mooi dekbedovertrek dat past bij jouw persoonlijkheid en de rest van je slaapkamer. Bij een beddengoed speciaalzaak als Smulderstextiel.nl vind je alles om van jouw bed een plekje te maken waar je na een game sessie maar al te graag in wilt duiken. 

gamen slapen

Niet in bed gamen

Deken over je benen, kussen achter je rug en gaan. In bed gamen klinkt aantrekkelijk. Maar als je al in bed zit, waarom zou je dan naar bed gáán? Naast dat het niet geweldig is voor je rug, heeft in bed gamen over het algemeen ook geen positieve gevolgen voor je nachtrust. Pak er daarom liever een stoel bij. Zorg ervoor dat je niet te dicht op je scherm zit, want ook dat kan ervoor zorgen dat je na het gamen minder goed slaapt. 

Zet een wekker

Klink wellicht een beetje lame om een wekker te zetten, maar echt: het kan ervoor zorgen dat je ‘s morgens lekker uitgerust wakker wordt. Als je middenin een game zit of samen met vrienden speelt, is de kans groot dat je geen idee hebt van de tijd. Voor je het weet is het twee uur ‘s nachts en realiseer je je dat je een paar uur later alweer moet opstaan. Wanneer je een wekker zet, word je aan de tijd herinnerd en besluit je wellicht eerder dat het tijd is om de boel af te sluiten.

In samenwerking met Smulderstextiel.nl

Reageer op artikel:
Gamen en tóch lekker slapen? Zo doe je dat
Sluiten