Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 feb 2018

Gamer bouwt moderne gamepc in oude 386 kast

Mocht je wonen in een buurt waarbij er veel wordt ingebroken en wil je een dikke gamingpc hebben, dan is het misschien een idee om je te laten inspireren door de onderstaande gamer. Hij heeft namelijk een redelijk moderne gamepc gebouwt in een kast waar vroeger een oude 386 in zat.

Gamepc in 386

Waar je vroeger enkel wat simpele games kon spelen, waarbij je al blij was wanneer de games in kleur op het beeldscherm werden getoverd, zoals Wolfenstein 3D, daar kun je nu de meest recente games beleven. De casemod is gemaakt door Reddit-gebruiker Tylinol. Hij heeft de oude pc ooit opgepikt toen iemand het monster bij het grof vuil zette. Geen idee waarom je het dan zou willen nemen, maar hij deed het en speelde naar verluid regelmatig oude games. Dat ging allemaal goed, totdat de pc in 2010 tijdens de overstromingen in het Amerikaanse Nashville onder water kwam te staan. En water is nooit goed voor een pc.

Gamepc
Gamepc

In plaats van alles weg te gooien, besloot hij er een paar jaar niks mee te doen. Totdat hij in 2015 besloot dat de kast goed geschikt zou zijn om een nieuwe gamepc mee te maken. Het was daarbij overigens geen NASA-pc, daar was waarschijnlijk niet genoeg ruimte voor. Maar met een i5-6500, GTX 970, 8GB DDR4 RAM en een SSD-hardeschijf kon de oude pc toch een mooi tweede leven krijgen.

Het volledige verhaal, inclusief de problemen die tijdens het inrichten naar voren kwamen, kun je hier lezen. Het is mooi om te zien hoe een oude verrote kast op deze manier een tweede leven heeft gekregen. Toch zouden wij persoonlijk gewoon voor een nieuwe kast gaan en daar gewoon de nieuwste componenten in gooien. Maar mocht er ooit iemand bij je inbreken, dan is de kans groot dat deze oude gamekast blijft staan waar hij staat. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze gamingpagina.

Reageer op artikel:
Gamer bouwt moderne gamepc in oude 386 kast
Sluiten