Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 aug 2019

Eindelijk: de eerste goede gameplaybeelden van Dying Light 2

De eerste Dying Light was een fantastische game. Sterker nog, als je de game nog nooit hebt gespeeld, is hij nog steeds de moeite waard. Het is een game waar je je bevindt in een grote open wereld waar een zombie-uitbraak heeft plaatsgevonden. De speler kan daar iets aan doen door missies te voltooien. Onderweg ren je over daken heen en gebruik je verschillende wapens om de zombies af te maken. Het feit dat de game een vervolg krijgt in de vorm van Dying Light 2 is alleen maar goed nieuws. En daar is nu eindelijk een lange gameplayvideo van verschenen.

Dying Light 2 gameplay

De video is meer dan 25 minuten lang en laat de verschillende elementen van de game zien. Het is een video die gebaseerd is op de demonstraties die gegeven zijn op de E3 en de afgelopen Gamescom. Wellicht dat je rond die periode al wat previews hebt gelezen op basis van die beelden. De gameplay is een mix tussen verhaal, jezelf verplaatsen, het maken van keuzes en natuurlijk veel actie. De video is hieronder te bekijken.

In Dying Light 2 maken we kennis met een nieuw personage. Het gaat om Aiden. Deze vent bekijkt de chaos van bovenaf en ziet hoe de mensheid is vervallen in pure chaos. Zelf heeft hij ook zijn eigen problemen. Naar eigen zeggen is hij geïnfecteerd en heeft hij dus medicijnen nodig om niet zelf in een zombie-achtig te veranderen. Dying Light 2 zal daarnaast waarschijnlijk ook de mogelijkheid hebben om de game samen met vrienden of vriendinnen in een coöperatieve stand te spelen. Ook ligt het in de lijn der verwachtingen dat de game gebruik maakt van een zelfde soort loot-systeem als het eerste deel, waarbij je wapens na gebruik langzaam kapot gaan en je vaardigheden kunt leren door genoeg experiencepunten te verzamelen.

Dying Light 2
Dying Light 2 (Bron: Techland)

Dying Light 2 staat gepland voor 2020 en verschijnt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Eindelijk: de eerste goede gameplaybeelden van Dying Light 2
Sluiten