Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 jul 2019

De eerste gameplaytrailer van racegame GRID smaakt naar meer

Dit najaar hebben we geen nieuw deel uit de Gran Turismo- of Forza Motorsport-serie. Wat dat betreft is er wel een kleine leegte op het gebied van racegames. Uitgever Codemasters hoopt die te vullen met de racegame GRID. Het is een serie die al een tijdje meegaat en een combinatie biedt tussen realisme aan de ene kant en spannende actie aan de andere kant. De eerste gameplaytrailer belooft in elk geval veel goeds.

De GRID-gameplaytrailer

In de nieuwe trailer zien we een aantal verschillende elementen. Zo zien we een bekend circuit voorbij komen in de vorm van Brands Hatch. Verder zijn we een Amerikaanse Oval circuit en zijn er verschillende steden waar je in kunt gaan scheuren. Denk daarbij aan onder andere San Francisco. Ook lijkt het met de tempo van de verschillende wagens wel goed te zitten. Bekijk de fijne trailer hieronder.

Qua wagens zien we onder andere een strijd tussen Pontiac Firebird Modified en een Chevrolet Camaro SSX Concept die rijden door de straten van San Francisco. Volgens de ontwikkelaar kan een klein foutje in de game er voor zorgen dat je wint of net tweede wordt. Verder dan dat houdt de ontwikkelaar het eigenlijk redelijk vaag met wat je precies kunt doen. Het persbericht bestaat voornamelijk uit mooie kreten over dat de game spannend is en je nieuwe dingen kunt gaan beleven, maar dat zegt eigenlijk niks. Wat dat betreft moeten we echt nog even wachten voordat we zelf met de game aan de slag kunnen gaan.

GRID zou overigens in eerste instantie in september gaan verschijnen, maar is nu een klein beetje vooruitgeschoven. De nieuwe releasedatum is 11 oktober. De game komt dan uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
De eerste gameplaytrailer van racegame GRID smaakt naar meer
Sluiten