Gamer speelt Pokémon Sword uit met een Magikarp

In de wereld van Pokémon is Magikarp misschien wel de zwakste van allemaal. Toch wordt hij door veel spelers gebruikt, omdat hij op een gegeven moment evolueert in een Gyrados, die gelijk heel sterk is. Maar wat nou als je in Pokémon Sword een Magikarp door laat levelen tot level 100 en het dan opneemt tegen de kampioen?

Gevoelsmatig zou je zeggen dat dat niet mogelijk is. Toch is het deze gamer gelukt om Pokémon Sword uit te spelen door de Pokémon-kampioen Leon te verslaan met een lullige Magikarp.

Gamer voltooit Pokémon Sword met een Magikarp

Eerlijk is eerlijk, in de onderstaande video zie je dat die strijd niet over één nacht ijs gaat. Je moet om dit voor elkaar te krijgen flink werken. Zo is het een behoorlijke uitdaging om de Magikarp te laten levelen tot level 100. Dat is heel wat uurtjes doorbrengen in Pokémon Sword. Daarnaast moet je hem de move Hydro Pump leren. Het is voor het eerst in een Pokémon-game dat Magikarp een move kan leren, dus wat dat betreft is het wel wat makkelijker. Hoewel deze move behoorlijk krachtig is, is hij ook voorzien van een kans van tachtig procent dat hij raakt. Je hebt dus een kans dat hij mis gaat en dan zit je met de gebakken peren.

Verder heeft de gebruiker naar verschillende opties gezocht om Magikarp net wat beter te maken. Daarvoor maakt hij gebruik van een item die Magikarp vasthoudt. In eerste instantie gebruikt hij Eviolite, die de statistieken van een ongeevolueerde Pokémon verbetert. Dat blijkt echter niet genoeg verbetering te geven. Vervolgens combineert hij Choice Specs met Special X. Op die manier is de Special Attack hoger en weet hij uiteindelijk de kampioen te verslaan. Een kampioen die nog nooit verloren heeft, maar zijn meerdere moet erkennen in een nutteloze Magikarp. Wil je weten wat wij van Pokémon Sword vinden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
Gamer speelt Pokémon Sword uit met een Magikarp
Sluiten