De gamereleases van week 17: Nintendo Labo, South Park en meer!

Vorige week was een absolute topweek met de releases van God of War en Yakuza 6. Ja, het zijn maar twee titels, maar de kwaliteit is er zo hoog dat je er makkelijk een paar weken mee door kunt. Deze week verschijnt er dan ook niet al te veel boeiends op de PlayStation 4, maar is gelukkig de Nintendo Switch aan de beurt. Met Nintendo Labo hebben we de grootste release, maar je kunt ook aan de slag met South Park The Fractured But Whole. En uit de lading van onafhankelijke games die op het platform worden uitgebracht, hebebn we ook een interessante titel gekozen. Tijd voor het overzicht van de belangrijkste gamereleases van deze week met de gamereleases van week 17.

De gamereleases van week 17: Nintendo Labo

Eigenlijk klinkt het heel erg gek: het bouwen van verschillende objecten door middel van karton om vervolgens daar met je Nintendo Switch dingen mee te doen. Toch komt het deze week uit: Nintendo Labo.

Er zullen twee pakketten worden uitgebracht. Het meest interessante is het zogenaamde Mixpakket, waarbij je iets van vijf verschillende soorten dingen kunt bouwen en dingen mee kunt doen.

Daarnaast is er ook het Robotpakket, waar je je een heus pak mee kunt bouwen en in de game een avontuur kunt beleven. Het is daarbij met name het bouwen wat erg leuk is en waar je een tijd zoet mee bent.

Met name voor kinderen is Nintendo Labo topsul en heb ik op het moment van schrijven geen kind aan mijn oudste zoon, die zoet alles aan het bouwen is. Wat dat betreft doet het denken aan hetzelfde effect als dat je met LEGO krijgt.

Nintendo Labo verschijnt op 27 april. Hier is het Mixpakket te koop en hier kun je het Robotpakket scoren.

De gamereleases van week 17

De gamereleases van week 17: South Park The Fractured But Whole

Eind vorig jaar verscheen South Park The Fractured But Whole al op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Maar zoals we bij wel meer games zien, weet ook deze game de overstap te maken naar de Nintendo Switch, waarbij je het grote voordeel hebt dat je de game altijd en overal kunt spelen.

South Park The Fractured But Whole is een zeer geinige RPG, waar de kinderen van South Park spelen dat zij superhelden zijn. Tijdens het avontuur word je steeds beter en kun je het stadje South Park verkennen en verschillende opdrachten van personages aannemen. Een zeer onderhoudend geheel, inclusief de typische South Park-humor.

South Park The Fractured But Whole verschijnt op 24 april en is hier te scoren.

De gamereleases van week 17

De gamereleases van week 17: A Robot Named Fight!

Er verschijnen steeds meer zogenaamde indiegames op de Nintendo Switch. Games die gemaakt zijn door kleine ontwikkelteams en vaak een klassieke visuele stijl hebben.

A Robot Named Fight! is daar een perfect voorbeeld van. Het is een game die heel erg veel weg heeft van de klassieke Metroid-games, maar dan met de twist dat het een roguelike is.

Dat betekent dat de werelden waar je doorheen loopt, willekeurig worden aangemaakt en dat het daardoor op papier oneindig speelbaar is. Je ontdekt immers telkens nieuwe dingen.

A Robot Named Fight! verschijnt op 26 april en is te koop via de Nintendo eShop.

De gamereleases van week 17

Dat zijn de games van deze week. Wil je meer lezen over games? Bezoek dan onze handige overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
De gamereleases van week 17: Nintendo Labo, South Park en meer!
Sluiten