Onderzoek wijst uit: ben je goed in gamen? Dan ben je bovengemiddeld intelligent

Heb jij een torenhoge K/D ratio op Call of Duty, is je FIFA Ultimate Team onverslaanbaar, verover jij zonder moeite alle objectives in Star Wars Battlefront 2 en is je Pokédex in Pokemon Ultra Moon helemaal vol? Dan heb je niet alleen te veel vrije tijd, maar ben je volgens wetenschappers waarschijnlijk ook nog eens briljant.

Onderzoekers van de University of York hebben namelijk onderzoek gedaan naar de link tussen games en intelligentie. Ze deden dit door League of Legends en Defence of the Ancients 2 spelers te observeren en een IQ test te laten maken. De uitkomst was overduidelijk. In bijna alle gevallen hadden de beste spelers ook een hoger IQ. Behoor jij tot de top in LOL of DOTA 2? Dan is de kans dus groot dat je bovenmatig intelligent bent.

gamers

Games als IQ test

Volgens de onderzoekers is hier ook een logische verklaring voor. Deze games vragen namelijk niet alleen om snelle reflexen, maar vooral om strategisch inzicht en het vermogen om overzicht te houden. Dit soort spellen trainen je hersenen op meerdere punten en helpen je zo om slimmer te worden. Volgens wetenschappers zou je dus games kunnen gebruiken om de intelligentie van iemand te meten.

Dit is natuurlijk prachtig nieuws, maar wacht nog even voordat je weer achter je PlayStation duikt. In het onderzoek zijn alleen LOL en DOTA 2 opgenomen en dit zijn totaal andere games dan een Call of Duty of FIFA. Volgens wetenschappers geldt deze uitkomst dan ook niet, of in ieder geval in mindere mate, voor deze games.

Ga strategisch te werk

Ben je geen fan van LOL en DOTA 2 en wil je toch al gamend slimmer worden? Ga dan wat strategischer te werk bij Call of Duty of duik eens wat dieper in de strategische opties van FIFA 18. We kunnen je niet garanderen of dit werkt, maar het is in ieder geval een mooi excuus om vanavond de PlayStation weer aan te zetten.

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: ben je goed in gamen? Dan ben je bovengemiddeld intelligent
Sluiten