Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Culture 13 aug 2019

Games moeten beter te spelen zijn op Project Scarlett

De nieuwe spelcomputer van Microsoft heeft als werknaam Project Scarlett en moet de opvolger gaan worden van de Xbox One. Net als de PlayStation 5 moet de nieuwe spelcomputer eind 2020 gaan uitkomen en krijgen we te maken met nieuwe technieken. We hebben echter met de stap van de Xbox 360 naar de Xbox One gezien dat de nieuwe technieken niet per se zorgen voor games die er tien keer mooier uitzien. Wat dat betreft lijkt het plafond langzaam maar zeker gehaald te zijn. Wat dat betreft is het logisch dat Microsoft zich met de Project Scarlett niet per se richt op games die er mooier uitzien, maar vooral een stuk beter spelen.

Project Scarlett draait om de ervaring

Dat liet Phil Spencer weten tegenover Gamespot. Spencer is de baas van de Xbox-divisie en sinds zijn komt is de sfeer rondom de spelcomputer een stuk beter geworden. De beste man weet vaak waar hij het over heeft. Volgens hem is het belangrijk dat er bij de nieuwe generatie vooral wordt gekeken naar de ervaring. Zo moeten laadtijden een stuk korter gemaakt worden in Project Scarlett en moeten de games in de hoogst mogelijke framerate draaien, waardoor alles soepel loopt.

Project Scarlett
Phil Spencer Bron: Youtube

Als voorbeeld daarvan noemt hij de echte high-end pc’s die zo snel zijn dat je nauwelijks meer last hebt van laadtijden en alles super soepel draait. Dat is anders dan de huidige spelcomputers, waarbij de Xbox One X vooral draaide om de mogelijkheid om games in een 4K-resolutie af te laten spelen. Natuurlijk is het nog altijd belangrijk dat games er goed uit zien op Project Scarlett, maar dat lijkt met de huidige technieken een gegeven te zijn.

Een ander belangrijk punt voor Project Scarlett is dat je de mogelijkheid hebt om de oude Xbox-games ook af te spelen. Momenteel zijn al veel Xbox 360-games speelbaar op de Xbox One en ook een aantal klassieke games van de eerste Xbox. Tel daarbij de huidige Xbox One-games bij op en dan heeft Project Scarlett de mogelijkheid om games van drie generatie spelcomputers voor de release af te kunnen spelen. Zo hoef je je gamebibliotheek niet weg te gooien. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Games moeten beter te spelen zijn op Project Scarlett
Sluiten