Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 jun 2019

De games van de E3 2019: Gears 5

Tijdens de E3 hebben we met veel verschillende games kennisgemaakt. Sommige titels zijn voor het eerst aangekondigd, terwijl we van anderen meer hebben gezien. In de artikel-reeks ‘De games van de E3 2019’ zetten we de belangrijkste titels in het zonnetje. Gears 5 moet daarbij de grote titel voor de Xbox One gaan worden.

Gears 5

Gears of War 4 was de eerste game die gemaakt werd door The Coaliton, een studio die in 2010 werd opgezet, nadat de serie daarvoor werd door Epic Games werd gemaakt. Het was een toffe game die de serie weer op de kaart zette. Dit jaar gaat de reeks verder met Gears 5. De game draait om Kait Diaz, die is opgegroeid buiten het gebied van de COG. Met haar ga je op zoek naar haar eigen achtergrond, maar ook naar die van de Locust.

Gears 5

Naast Kait zien we ook personages als JD Fenix (het hoofdpersonage van deel vier), Del Walker (die we ook uit deel vier kennen) en de oude held Marcus Fenix terug in Gears 5. Met hen ga je een groot avontuur beleven waarbij je waarschijnlijk weer heel wat shootouts voorgeschoteld krijgt. Gek genoeg hebben we nog nauwelijks iets gezien van deze modus. Wel weten we dat je de game coöperatief met drie spelers kunt gaan beleven. Trommel je vrienden dus maar op.

Naast het hoofdverhaal kent de game Gears 5 ook andere modi. De multiplayer- en de Horde-modi keren terug uit de voorgaande games. Daarnaast is er een Map Builder, waarbij je je eigen levels kunt maken en te delen met de rest van de wereld. En alsof dat nog niet genoeg is, werd tijdens de E3 nog den Escape-modus aangekondigd. Hierin neem je het met drie spelers op tegen verschillende vijanden, maar moet je terwijl je speelt proberen te ontsnappen aan een gevaarlijke gaswolk. Op die manier is er dus genoeg te doen in de game.

Waarom wel?

Eigenlijk is zo’n beetje elk deel in de Gears of War-reeks de moeite waard. Wat dat betreft bouwt Gears 5 voor op een rijke geschiedenis. Met de komst van Escape is er bovendien voor bijna iedereen wel wat wils. En van wat we hebben gezien, zag het er gewoon goed uit.

Waarom niet?

Ik vind het opvallend dat we op de E3 niet iets van het verhaal hebben gezien. Daardoor ontstaan daar wat twijfels over. Zeker als je bedenkt dat de game al over drie maanden in de winkel moet liggen.

Gears 5 verschijnt op 10 september en is dan beschikbaar voor de pc en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De games van de E3 2019: Gears 5
Sluiten