Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 december 2018

Xbox Games with Gold januari 2019 komt met Celeste en meer!

We zitten in de laatste weken van het jaar 2018. Dat is gebruikelijk een periode waarin we terugblikken op hetgeen dat het afgelopen jaar is verschenen. Maar dankzij Microsoft kijken we nu ook alvast een klein beetje vooruit. Zij hebben bekendgemaakt wat de Games with Gold januari 2019 line up is. En daarin zit één titel die zeer de moeite waard is.

Games with Gold januari 2019 Xbox One: Celeste

En die game is Celeste. De game werd onlangs nog tijdens de jaarlijkse Game Awards in het zonnetje gezet. Daar werd de game namelijk verkozen tot de beste game van een onafhankelijke ontwikkelaar. En dan gaat het vaak om de ietwat kleinere studios. Het is een platformgame, waarbij je aan de slag gaat met Madeline, die het opneemt tegen haar innerlijke demonen. Het is een game die behoorlijk pittig en uitgebreid is en waarbij je veel gameplaymogelijkheden hebt om het einde van het level te halen. Een absoluut unieke game en zeker de moeite waard om nu eens te proberen.

Celeste is beschikbaar van 1 tot en met 31 januari

Games with Gold januari 2019

Games with Gold januari 2019 Xbox One: WRC 6 FIA World Rally Championship

De tweede Xbox One-game is wat dat betreft iets minder interessant. We hebben immers al WRC 7 waar we mee aan de slag kunnen gaan. Toch is WRC 6 zeker nog wel de moeite waard. Het is namelijk één van de eerste games in de serie die daadwerkelijk lekker racet. Bovendien is er qua licenties en dergelijke niet veel verschil tussen WRC 6 en 7. Dus als je al een tijdje geen rallygame hebt gespeeld, dan is WRC 6 een goede reden om het genre weer eens te proberen.

WRC 6 is beschikbaar van 16 januari tot en met 15 februari

Games with Gold januari 2019

Naast de twee Xbox One-games in de Games with Gold januari 2019-line up, zijn er ook twee Xbox 360-games die je kunt gaan halen. De eerste de actie-avonturen game Lara Croft: Guardian of Light, die werkt met een camera van schuinboven. En de tweede is Far Cry 2, die ik voornamelijk herinner als een game waarbij je bij elk checkpoint vervelende vijanden tegenkomt. En natuurlijk de Savannah in de fik kan steken.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Xbox Games with Gold januari 2019 komt met Celeste en meer!
Sluiten