Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 feb 2020

Games with Gold maart 2020 brengt Batman en meer

De tijd vliegt voorbij: het is alweer bijna maart. Natuurlijk helpt dat februari een korte maand is, maar toch. Met de nieuwe maand krijg je ook weer nieuwe games met de Games with Gold maart-line up.

Zoals gebruik bestaat de line up uit vier games. Twee voor de Xbox One en twee voor de Xbox 360. Die laatste twee zijn dan ook weer te spelen op de Xbox One via het backward compatibility programma. Dit is de Games with Gold maart-line up.

Games with Gold maart 2020 Xbox One: Batman: The Enemy Within

We beginnen dit overzicht met de game Batman: The Enemy Within. Het is een titel van Telltale Games, welke je onder andere kent van de verschillende Walking Dead-games. Het gaat in dit geval om het volledige eerste seizoen, waarbij je zowel de rol van Batman als Bruce Wayne speelt. Ja, dat is natuurlijk dezelfde persoon, maar de rol die je daarbij speelt is anders. In de game krijg je te maken met The Riddler die de stad op stelten zet. Lukt het jou om met het gevaar af te rekenen en tegelijkertijd de juiste keuzes te maken.

Beschikbaar van 1 tot en met 31 maart

Games with Gold maart 2020
Batman: Evil Within (Afbeelding: Telltale Games)

Shantae: Half-Genie Hero

Soms is de maand met gratis games gevuld met grote titels die je al lang en breed hebt uitgespeeld. Shantae: Half-Genie Hero is echter zo’n typische game die je destijds kan hebben gemist, dus ideaal om hem nu met de Games with Gold maart 2020-line up te halen. De eerste keer dat er een game van Shantae werd gemaakt was op de Game Boy Color. Wat dat betreft dus een game met een flinke voorgeschiedenis. Het gaat om een 2D-platformer, waarbij je te maken krijgt met diverse vijanden en een berg aan platform-uitdagingen. Nergens echt een game die je zal wegblazen, maar als vermakelijk tussendoortje zeker de moeite waard.

Beschikbaar van 16 maart tot en met 15 april

Shantae (Afbeelding: Microsoft)

Games with Gold maart 2020 Xbox 360: Castlevania: Lords of Shadow 2

Dan de games voor de Xbox 360 in de Games with Gold maart 2020-line up, die je zoals gezegd ook kunt afspelen op de Xbox One. De eerste game die je deze maand binnen kunt halen is Castlevania: Lords of Shadow 2. Hoewel het eerste deel duidelijk beter is, is het alsnog een heerlijke avonturengame, waarbij je aan de slag gaat als Dracula. Nadat de beste vampier vele honderden jaren heeft gesloten, wordt hij wakker om het onder andere op te nemen tegen Satan. Maar voordat het zover is, moet je eerst weer al je krachten verzamelen.

Beschikbaar van 1 tot en met 15 maart

Een mooi avontuur met Castlevania (Afbeelding: Konami)

Sonic Generations

De laatste game van de Games with Gold maart 2020-line up is Sonic Generations. Deze game komt eigenlijk net iets te laat, aangezien er juist nu een behoorlijke hype is rondom Sonic dankzij de film die in de bioscoop draait. De game die je straks gratis kunt scoren is alweer een paar jaar oud, maar neemt niet weg dat het alsnog de moeite waard is om mee los te gaan. De game biedt daarbij een mix tussen klassieke 2D- en moderne 3D-levels

Beschikbaar van 16 tot en met 31 maart

Games with Gold maart 2020
Klassieke levels in Sonic Generations (Afbeelding: Sega)

Dat zijn de vier nieuwe games binnen de Games with Gold maart 2020-line up. Wil je weten welke games je nu nog even snel kunt scoren? Bekijk dan hier ons overzicht van vorige maand.

Reageer op artikel:
Games with Gold maart 2020 brengt Batman en meer
Sluiten