Jelle van Es
Jelle van Es Games 29 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Games with Gold mei 2020 brengt een Nederlandse game

De maand april is alweer bijna voorbij. En dat ging toch wat sneller dan ik van te voren had verwacht. Natuurlijk, het thuiswerken is pittig, maar over het algemeen doen we het goed. Zeker wanneer je een liefhebber van games bent, is er genoeg content om mee aan de slag te gaan. Met een Xbox One kun je nu straks weer een lading gratis games binnenhalen met de Games with Gold mei 2020-line up. Hij is niet daverend goed, maar we hebben wel een game met een Nederlands tintje er bij. Tijd voor het overzicht, waarbij we zoals gebruikelijk twee games voor de Xbox One en twee voor de Xbox 360 hebben. Die laatste twee games kun je ook op je Xbox One spelen.

Games with Gold mei 2020 Xbox One: V-Rally 4

De grootste titel in dit overzicht is waarschijnlijk V-Rally 4. De rallygamereeks ken ik voornamelijk van de tijd van de grijze PlayStation. Maar een paar jaar geleden werd de reeks nieuw leven ingeblazen. Er is genoeg te doen en de uitdaging is groot met verschillende rallyclasses. Ik vond hem destijds behoorlijk pittig en lastig te besturen, maar wellicht dat de game inmiddels een paar updates heeft gekregen en het geheel nu beter speelbaar is.

Beschikbaar van 1 tot en met 31 mei

Games with Gold mei 2020
V-Rally 4 (Afbeelding: Microsoft)

Xbox One: Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr

De tweede Xbox One-game in deze Games with Gold mei 2020-line up is Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr. Het is een actievolle top-down shooter waarbij je in je eentje of samen met drie vrienden los kan gaan. Omgevingen zijn wat mij betreft iets te donker en grauw, maar de actie is laagdrempelig en toegankelijk. Gewoon je verstand op nul zetten en lekker gaan.

Beschikbaar van 16 mei tot en met 15 juni

Martyr (Afbeelding: Microsoft)

Games with Gold mei 2020 Xbox 360: Sensible World of Soccer

Ben je klaar met FIFA 20 omdat je voor de zoveelste keer last heb van de online servers of te maken hebt met spelers die vervelend de bal rondtikken? Dan is Sensible World of Soccer misschien iets voor jou. In de jaren negentig was de Sensible Soccer-reeks legendarisch, maar inmiddels zijn het de andere series waar we mee spelen. Deze game geeft je een mooi nostalgisch gevoel en geeft je een voetbalgame zonder al te veel gedoe.

Beschikbaar van 1 tot en met 15 mei

Sensible World of Soccer
Sensible World of Soccer (Afbeelding: Microsoft)

Xbox 360: Overlord 2

De laatste game in dit overzicht is Overlord 2. Een game die gemaakt is door Triumph Studios. En die ontwikkelaar is weer gevestigd in Delft, waardoor dit een Nederlandse productie is. In de game moet je als de Overlord gebruik maken van verschillende soorten minions die zware klussen voor jou opknappen en afrekenen met de diverse vijanden die je voorgeschoteld krijgt. De game werd wel eens een duistere Pikmin genoemd en dat is denk ook wel de beste beschrijving voor deze game, waarmee de Games with Gold mei 2020-line up compleet is.

Beschikbaar van 16 tot en met 31 mei

Overlord 2
Overlord 2 (Afbeelding: Microsoft)

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Games with Gold mei 2020 brengt een Nederlandse game
Sluiten