Jelle van Es
Jelle van Es Games 30 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit is de Xbox Games with Gold oktober 2017 line up

Zo aan het einde van elke maand laat Microsoft weten wat hun nieuwste Games with Gold-titels zijn. Eigenaren van een actief Xbox Live Gold-abonnement kunnen deze games gratis downloaden en spelen zolang zij een actief abonnement hebben. In de Games with Gold oktober 2017 line up zien we onder andere Medal of Honor Aiborne en Gone Home.

Games with Gold oktober 2017 Xbox One – Gone Home

De eerste titel van dit overzicht is Gone Home. Een game die algemeen bekend staat als één van de betere verhalende games. In de game kom je na een reis terug bij je ouderlijk huis, waar blijkt dat niemand aanwezig is. Door middel van het afspeuren van het huis kom je er achter wat er precies gaande is. Het is een game met een langzaam tempo, maar qua verhaal beleving een heerlijke game om te spelen.

Games with Gold oktober 2017

Beschikbaar van 1 tot en met 31 oktober

Games with Gold oktober 2017 Xbox One – The Turing Test

Net als Gone Home een game die je wellicht gemist hebt en dit dus een ideale kans is om de game alsnog te beleven. Eind vorig jaar kwam de game uit en hen die het gespeeld hebben zijn behoorlijk enthousiast. Het is een first person puzzelgame, waarbij je verschillende tests moet afleggen. Het is wat moeilijk om uit te leggen wat het precies is, maar dit is nou typisch zo’n game die je moet spelen om het te begrijpen. En dat is nu dus goed mogleijk.

Beschikbaar van 16 oktober tot en met 15 november

Games with Gold oktober 2017 Xbox 360 – Rayman 3 HD

Kijken we vervolgens naar de games die je voor de Xbox 360 kunt binnenhalen en die ook werken op de Xbox One, dan is de klassieker Rayman 3 HD de eerste game. Een klassieker uit het tijdperk van rond de eeuw wisseling kreeg een paar jaar geleden een nieuw likje verf. Hoewel hij er beter uit ziet, is het nog altijd een platformer die zeer klassiek speelt. Nostalgie gegarandeerd dus.

Beschikbaar van 1 tot en met 15 oktober. Werkt ook op de Xbox One

Games with Gold oktober 2017 Xbox 360 – Medal of Honor Airborne

Voordat zo’n beetje elke shooter zich in de moderne tijd moest afspelen (en nu alles weer teruggaat naar het verleden) had je nog Medal of Honor Airborne. Een redelijke Tweede Wereldoorlog-shooter, met als twist dat je de meeste missies begon door uit een vliegtuig te springen en zelf kon bepalen waar je de strijd begon. Grappig feitje: de game probeert realisme uit te dragen. In dat verhaal is ondergetekende ooit naar Engeland gevlogen om een dag lang als soldaat uit de Tweede Wereldoorlog rond te rennen en oefeningen te doen. Zo heb ik geleerd hoe je een granaat op de juiste manier moest gooien. Om vervolgens in de game te zien dat jouw personage compleet verkeerd gooit.

Beschikbaar van 16 tot en met 31 oktober. Werkt ook op de Xbox One.

Check ook onze review van de Nintendo SNES Mini. Trek in meer gaming-leesplezier? Hier kun je al onze gaming-content vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is de Xbox Games with Gold oktober 2017 line up
Sluiten