Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 29 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Oude games profiteren van Xbox Series X-snelheden

Eind dit jaar kunnen we naast de PlayStation 5 natuurlijk aan de slag met de Xbox Series X. Van deze spelcomputer hebben we inmiddels al het één en ander gezien en zijn er ook games op getoond.

Toch blijft Microsoft telkens nieuwe dingen melden. Gisteren hadden ze een nieuwe post op hun eigen Xbox News Wire, waarin het bedrijf vertelde over de voordelen van de games die nu speelbaar zijn op de Xbox 360 straks hebben op de Xbox Series X.

Oude games stuk sneller op de Xbox Series X

Wanneer je een Xbox One- of Xbox 360-game op de Xbox Series X speelt die backward compatible is, dan kun je gebruik maken van de verschillende mogelijkheden die de nieuwe spelcomputer biedt. Denk daarbij in eerste instantie aan de Quick Resume-optie. Daardoor kun je de game snel opstarten wanneer je er mee aan de slag wilt gaan. Dat is iets wat je nu al hebt op de Xbox One, maar met Quick Resume kun je meerdere titels in een soort van rustmodus zetten en van daaruit snel opstarten.

Xbox Series X Assassin’s Creed Valhalla
Eén van de games die je moet kunnen spelen op de Xbox Series X (Afbeelding: Ubisoft)

Daarnaast moeten oude games op de Xbox Series X er beter uit zien. Games kunnen gebruik maken van de verschillende extra mogelijkheden die de nieuwe spelcomputer biedt. Oude games krijgen toegang tot de volledige kracht van de CPU, GPU en SSD. Een boost mode of downlocking voor oude games is er niet. Hierdoor kunnen games bijvoorbeeld een betere framerate krijgen. Een speciaal team is ingezet om er voor te zorgen dat games een verdubbeling in de framerate krijgen. Games met een framerate van 30 gaan zodoende naar de 60. En games met een framerate van 60fps zouden zelfs naar de 120fps gaan. Tevens zijn de laadtijden een stuk korter dan dat je nu gewend bent. Tot slot krijgen games automatisch toegang tot HDR-functies, waardoor lichteffecten mooier zijn. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Oude games profiteren van Xbox Series X-snelheden
Sluiten