Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 16 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze games maken gebruik van Xbox smart delivery

De Xbox Series X is een krachtige nieuwe spelcomputer die eind dit jaar moet uitkomen. Eén van de meest interessante elementen van de spelcomputer is Xbox smart delivery.

Xbox smart delivery is een service die superhandig is wanneer je nu een Xbox One hebt en van plan bent om straks een Xbox Series X te gaan kopen. Er gaan diverse games zijn die op beide platformen uitkomen, maar met deze technologie hoef je de game maar één keer te kopen.

Deze games ondersteunen Xbox smart delivery

Met de komst van de huidige generatie spelcomputers was er niet zo’n service. Op die manier had je bijvoorbeeld een game als NBA 2K eerst op je Xbox 360 en moest je hem daarna kopen op de Xbox One. En dat ging ook op voor verschillende andere games. Wanneer er nu een titel gebruik maakt van Xbox smart delivery, dan koop je die eerst digitaal voor je Xbox One. En wanneer je dan besluit om een Xbox Series X in huis te halen, dan gaan er veel games over en kun je die spelen op een platform dat krachtiger is. Op de Xbox Newswire liet Microsoft weten welke games gebruik maken van deze technologie.

Xbox smart delivery
De binnenkant van de Xbox Series X (Afbeelding: Microsoft)

Van een aantal games wisten we al dat ze gebruik zouden maken van Xbox smart delivery. Denk daarbij aan belangrijke titels als Halo Infinite, Cyberpunk 2077 en Assassin’s Creed Valhalla. Als je die games digitaal koopt op je Xbox One, dan gaan ze overnaar de Xbox Series X. Andere games die hier gebruik van maken zijn Destiny 2, DiRT 5, Scarlet Nexus, Chorus, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, Yakuza: Like a Dragon, The Ascent, Call of the Sea, Gears 5, Second Extinction en Metal: Hellslinger. Later zullen hier waarschijnlijk nog wel een paar andere titels bijkomen. Daarnaast zijn er ook uitgevers die op hun eigen manier gamers de mogelijkheid geven om te upgraden naar het nieuwe platform. Electronic Arts liet weten daar hun eigen plannen voor te hebben met Madden NFL 21.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze games maken gebruik van Xbox smart delivery
Sluiten