Mark Hofman
Mark Hofman Games 16 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Fysieke Gamescom 2020 mogelijk van de baan: krijgen we wel een digitale variant?

Net als de E3 van dit jaar, krijgt ook Gamescom 2020 te maken met de maatregelen omtrent COVID-19. Grote evenementen zijn in Duitsland tot augustus afgeblazen. Dat zorgt voor problemen in de planning van de gamebeurs.

Duitsland en België hebben alle grote evenementen tot en met 31 augustus 2020 verboden. Gamescom 2020 staat gepland voor 25 augustus 2020 en komt hierdoor dus in de problemen. Wat gaat de organisatie doen? Krijgen we een online evenement of wordt de gehele beurs verplaatst naar een andere datum?

Gamescom 2020 in de problemen

Op dit moment zijn nog niet alle details bekend, maar de organisatie van Gamescom laat weten dat de beurs zonder twijfel geraakt wordt door de maatregelen. Op Twitter wordt bekendgemaakt dat op het gebied van planning de boel flink overhoop gegooid moet worden.

Zoals hierboven te lezen is geeft de organisatie wel garantie. Gamescom 2020 vindt zonder twijfel digitaal plaatst. Wat er ook met de fysieke beurs mag gebeuren, een online evenement gaat er komen. Gamescom was eerder al van plan om het digitale gedeelte van de beurs uit te breiden. Dat gedeelte zal, met de nieuwe maatregel van de Duitse regering, alleen nog maar groter worden.

Voor de duidelijkheid: officieel gezien is het fysieke gedeelte van de beurs nog niet afgelast. Maar dat het lastig gaat worden om alles om te gooien, mag duidelijk zijn. Zeker ook, omdat er op dit moment nog geen idee is wat er vanaf 31 augustus allemaal wel en niet mag.

De organisatie komt binnenkort met meer informatie over de vervolgstappen en de toekomst van de beurs.

Niet de eerste, niet de laatste

Gamescom is door de maatregelen omtrent COVID-19 niet de eerste beurs die geraakt wordt. In februari zagen we het Mobile World Congress al geschrapt worden. Journalisten van over de hele wereld waren ditmaal niet welkom in Barcelona, voor de grootste smartphone-beurs van Europa.

Vervolgens werden onder andere de E3, WWDC 20 en Goolge I/O ook al afgelast. Microsoft nam onlangs een grote beslissing: het Amerikaanse bedrijf stopt alle fysieke evenementen tot juli 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fysieke Gamescom 2020 mogelijk van de baan: krijgen we wel een digitale variant?
Sluiten