Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 6 jan 2017

Dé 5 games van 2017 waar wij met smart op zitten te wachten

We hebben 2016 reeds achter ons gelaten. Waar dat jaar ons veel moois heeft gebracht, kijken wij in het nieuwe jaar graag vooruit. Er ligt een hoop moois in het verschiet. Kijk maar, dit worden dé vijf games van 2017:

Dit artikel is onderdeel van de wekelijkse Gaming WANT-rubriek. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen. Smakelijk!

Red Dead Redemption 2 is nu al de game van het jaar?

Deze titel heeft alle potentie om tot de beste game van het jaar te worden uitgeroepen. En ja, dat is enorm voorbarig. We weten nog bar weinig van deze nieuwe titel. Ons enthousiasme is vooral gebaseerd op de geweldige eerste Red Dead Redemption en Grand Theft Auto 5. Dit zijn twee games uit de stal van ontwikkelaar ‘Rockstar’.

Red Dead Redemption 2 neemt je mee naar het Wilde Westen, waar je waarschijnlijk een groots avontuur gaat beleven. Wat we wel weten is dat de game naast een uitgebreid avontuur voor in je eentje ook een uitgebreide multiplayermodus kent.

Verschijnt eind 2017 op de Xbox One en PlayStation 4.

Resident Evil 7 wordt weer angstaanjagend

Met Resident Evil 7 keert een legendarische serie terug. Met weemoed denken we terug aan de tijd van de PlayStation 1. We schrokken ons kapot toen in het eerste deel opeens een paar dolle honden door het raam sprongen. Of wat te denken van het begin van Resident Evil 4, waarbij een gast met een kettingzaag achter je aan kwam.

Resident Evil 7 gaat terug naar de basis en wil weer als een horror-game te boek staan. Als Ethan Winters ga je op zoek naar je vermiste vrouw Mia en kom je terecht in het half verlaten huis van de familie Baker. En één ding wordt daar al snel duidelijk: het is daar niet pluis.

Verschijnt op 24 januari op de Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Ga achter drugsbaronnen aan in Ghost Recon Wildlands

In Ghost Recon Wildlands reis je af naar Bolivia. Als teamlid van elitesquad ‘de Ghosts’ open je daar de jacht op de diverse drugsbaronnen die het land (en de wereld) met hun drugshandel teisteren. Het strijdtoneel van Bolivia is groot en gevarieerd, waardoor je veel diverse missies voorgeschoteld krijgt.

Eén ding is wel duidelijk: het uitschakelen van het drugs-kartel werkt het beste wanneer je geweld gebruikt. En dat kun je weer het beste samen met vrienden doen. Als je met hen de game gaat spelen en goed samenwerkt, bieden de diverse missies een heerlijke ervaring.

Verschijnt op 7 maart op de Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Hopelijk nóg beter dan het eerste deel: The Last of Us Part 2

Net als bij Red Dead Redemption 2 is het meenemen van deze titel voornamelijk gedaan op basis van de geniale voorganger. De eerste The Last of Us behoort tot het beste dat je de afgelopen jaren kon spelen. Het tweede deel borduurt daar op voort.

De game speelt zich zo’n vijf jaar na het origineel af en we maken andermaal kennis met Joel en Ellie. Waar je in het eerste deel het avontuur voornamelijk beleefde door de ogen van Joel, neem je nu de controle over Ellie. In een wereld waarin zombie-achtige wezens de mensheid bijna hebben uitgeroeid is dat zo gemakkelijk nog niet.

Verschijnt eind 2017 op de PlayStation 4.

Zelda is terug in The Legend of Zelda Breath of the Wild

Een nieuw deel in de Zelda-reeks is voor fanatieke gamers altijd goed nieuws. Dit jaar moet The Legend of Zelda Breath of the Wild op zowel de oude Wii U als de nieuwe Nintendo Switch verschijnen. Deze nieuwe Zelda-game breekt behoorlijk met zijn voorgangers. Je krijgt als hoofdpersonage Link een open wereld voorgeschoteld, waar je kunt gaan en staan waar je wilt.

In die wereld ontpopt zich een grotere verhaallijn en dat moet dan uitmonden in een groots avontuur. Een avontuur met grote bazen, kleine vijanden, verschillende wapens en outfits. Niks is mooier dan een grote steen van een klif afduwen en zien hoe die als een enorme sneeuwbal over een aantal vijanden rolt.

Verschijnt waarschijnlijk dit eerste half jaar op de Wii U en de Nintendo Switch.

De games van 2017? Ook 2016 was smullen

Wij begrijpen het ook wel dat 2017 nog wel even duur ten jij misschien het geduld niet hebt om op deze toppers te wachten. Wij raden je dan aan Dead Rising 4, Watch Dogs 2 of Battlefield 1 te checken. Ook kun je mobiel gamen. Wat dacht je van RollerCoaster Tycoon of Super Mario?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dé 5 games van 2017 waar wij met smart op zitten te wachten
Sluiten