Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Tech 26 mei 2017

Gaming WANT: vijf redenen waarom Overwatch een must-have is

Sommige games speel je nadat hij uit is gekomen voor een paar weken, om er daarna afscheid van te nemen. Denk daarbij aan een avonturengame of een shooter die puur om het verhaal draait. Er zijn echter ook genoeg games die je voor een lange tijd kunt spelen. Eén van die games is Overwatch.

De titel viert deze week zijn eerste verjaardag en wordt dagelijks nog door miljoenen gamers gespeeld. Vandaag staan we in de gaming update stil bij de eerste verjaardag en geven we vijf redenen waarom Overwatch een echte must-have is.

[listicle]

Toegankelijk

Overwatch is een team-based shooter, waarbij samenwerking zeer belangrijk is. Toch is de game behoorlijk toegankelijk. We raden aan om de game gewoon te gaan spelen en een personage te kiezen en daarna wijst alles zich redelijk vanzelf.

Natuurlijk duurt het even voordat je alle fijne kneepjes door hebt, maar je zult zien dat je al snel door hebt wat er van je verwacht wordt binnen een team en dat je ook nuttig kunt zijn op andere manieren dan alleen een paar kills te maken.[/listicle]

[listicle]

Veel toffe personages

Daarnaast zul je merken dat er veel diepgang is met de diverse personages die de game rijk is. Elk personage is op zijn eigen manier uniek en kent een eigen speelstijl. Het is leuk om ze allemaal te ontdekken en te zien hoe je de voordelen van een bepaald personage het beste kunt inzetten.

En het is ook handig om met diverse personages te spelen om te ontdekken wat de zwakkere punten zijn. Die kun je dan weer gebruiken om vijanden te verslaan die met die personages spelen.[/listicle]

Overwatch

[listicle]

Diverse omgevingen

Het oog wil ook wat en daarom is het goed om te zien dat Overwatch een groot aantal verschillende locaties kent, die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan het grotere plaatje.

Levels zijn gevarieerd en ogen uniek. Het ontdekken daarvan en het uitvinden van wat handige plekken zijn om jouw gewenste strategie uit te voeren is en blijft een klein genot en we merken dat de balans in het leveldesign ook uitstekend is.

Dat betekent dat er eigenlijk geen enkele map is waar je het gevoel hebt dat een aanvallende of verdedigende partij in het voordeel is. Winst behaal je door een goede tactiek te hebben en uitstekend samen te werken. [/listicle]

[listicle]

Elk potje is weer anders

En dit is misschien wel het sterkste punt. De game is nu een jaar uit en nog altijd komen we dingen tegen die we daarvoor niet gezien hadden. Je maakt kennis met tactieken die je eerst niet voor mogelijk had gehouden, je ziet hoe je jezelf uit onmogelijke situaties kunt redden of een ongelijke kill kunt maken.

Niks is mooier dan een overwinning op het allerlaatste moment er uit te slepen of uit een onmogelijke situatie een fantastische comeback te maken. Het is een topgame zoals we die zelden zien.[/listicle]

[listicle]

Overwatch is dit weekend gratis te spelen

Mocht je na de bovenstaande punten een beetje enthousiast zijn geworden, dan hebben we goed nieuws. De game is nu namelijk gratis te proberen.

Iedereen met een pc, Xbox One of PlayStation 4 kan de volledige game downloaden en hem het hele weekend spelen, zonder een cent hoeven uit te geven. Mocht je daar enthousiast van worden, dan kun je de game vervolgens met korting aanschaffen. Via deze link heb je meer informatie.[/listicle]

Bonus: we geven twee PlayStation 4-exemplaren weg

En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook nog tweemaal de PlayStation 4-game die we hier bij Want weggeven.

Het enige wat je daarvoor moet doen is een mailtje sturen naar [email protected] met daarin de vermelding ‘Want Overwatch’ en daarbij je adresgegevens achterlaten.

Vervolgens sturen we op maandag de prijzen naar de winnaars toe. Wil je je winstkansen vergroten? Onze vrienden van Manners en FHM geven er ook twee weg.

Wij brengen je wekelijks de rubriek Gaming WANT. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen.

Reageer op artikel:
Gaming WANT: vijf redenen waarom Overwatch een must-have is
Sluiten