Rutger Houweling
Rutger Houweling Gaming 8 apr 2017

Gaming WANT: Persona 5 is het ultieme high school-avontuur

Wordt het al irritant als we in een nieuwe Gaming WANT weer vijf redenen geven waarom een game tof is? Daarom schreven wij de vorige keer over Mass Effect Andromeda, een game die de verwachtingen eens niet waar maakt. Deze week toch een weer een game om onze loftrompetten weer mee af te steken. Met Persona 5 hebben we alweer de zoveelste topgame te pakken.

Wij brengen je wekelijks de rubriek Gaming WANT. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen. Smakelijk!

Eerst even wat achtergrondinformatie

Persona 5 is een JRPG, waarbij je met een aantal middelbare school-studenten in Tokio de strijd aangaat met personen die een duistere agenda hebben. Daarbij komen er onderwerpen zoals seksuele intimidatie, onderdrukking, zelfmoord en vele andere zware thema’s op een fantastische manier naar voren.

Het is een game waarbij je enerzijds vriendschappen voor het leven sluit en anderzijds diverse dungeons afstruint om te knokken met demonen. Een game die zo uniek is, dat je het alleen maar met zijn voorganger, Persona 4, kan vergelijken.

Als ik vertel dat Persona 4 één van de beste games is die op de PlayStation 2 is verschenen, heb je hopelijk een goed idee hoe het met de kwaliteit van de game zit. Goed, dat gezegd hebbende, is het de hoogste tijd om je door middel van vijf sterke punten van de game enthousiast te maken. De uitgebreide review van de game kun je hier terugvinden.

Persona 5

Enorm sterke personages

Een goede RPG heeft personages nodig waar je iets mee hebt. Dat is waar het in Mass Effect Andromeda in beginsel misging. Persona 5 weet je van het begin te boeien. Zo zie je hoe het hoofdpersonage een misdaad, die hij niet heeft gepleegd, in zijn schoenen krijgt geschoven.

Elk ander personage dat je tegenkomt heeft ook zijn eigen boeiende achtergrond. Je kijkt er hierdoor echt naar uit om je vriendschappen met hen te vergroten en te leren hoe zij in elkaar zitten.

Een verhaal dat interessant blijft

Het verhaal dat de personages beleven is goed. De startfase begint met een gymleraar die het hoofdpersonage niet zo ziet zitten. Dit verhaal wordt snel uitbreid waardoor de schaal van de game een stuk groter wordt. Daarbij moet je belangrijke keuzes maken, die vooral betrekking hebben op de beschikbare tijd en hoe je die besteedt.

Kies je voor extra lange wandelingen in dungeons om zo jouw personages klaar te maken voor de strijd met eindbazen? Of kies je er voor om tijd in de burgertent door te brengen. Hoewel dat tweede niet slim lijkt, leer je hier bepaalde persoonlijke vaardigheden, die je nodig hebt om jouw vriendschappen uit te breiden. Het bijkomende gevoel van voortgang is een drijfveer om telkens nog een klein stukje aan je avontuur toe te voegen.

Persona 5

Een vechtsysteem dat fantastisch werkt

In de diverse dungeons die je tegenkomt kun je flink knokken. Persona 5 komt met een systeem waarin je de diverse schaduwvijanden ziet rondlopen. Wanneer je hen aanraakt kom je in een gevecht terecht. Dit gevecht verloopt via de regels van de turn-based RPG.

Hoewel dit systeem volgens sommige verouderd is, laat Persona 5 op een perfecte manier zien hoe het prettig kan werken. Gevechten gaan snel en door gebruik te maken van de zwakheden van de vijanden kun je snel de overwinning naar je toe trekken. Het stijlvolle menu waarin wordt meegedeeld wat je aan het gevecht hebt verdiend, vergroot het gevoel van voldoening alleen maar.

Persona 5

Een soundtrack die je bij blijft

Het knappe aan de Persona 5-soundtrack is dat het niet gebruik maakt van grote composities of epische momenten die van engelenmuziek worden voorzien. Juist het kleine aspect van de soundtrack werkt fijn. Muziek tijdens de verschillende momenten van de dag geeft de juiste sfeer weer. Het deuntje dat je krijgt nadat je een gevecht hebt gewonnen, werkt zo enorm aanstekelijk, dat je alleen maar door wilt gaan.

Lange levensduur

Het laatste punt is misschien wel het sterkste punt van de game. Persona 5 is een titel van de lange adem. Reken zeker op een uurtje of tachtig als je de game volledig wilt uitspelen. En dat is absoluut geen nadeel. Dit is echt zo’n game waar je alleen maar meer en meer van wilt zien en je er juist tegenop kijkt om hem uit te spelen. Persona 5 is exclusief op de PlayStation 4 beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gaming WANT: Persona 5 is het ultieme high school-avontuur
Sluiten