Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 2 jun 2017

Gaming WANT: vijf punten waarom Tekken 7 de koning der vechtgames is

In de wereld der vechtgames zijn er drie grote series: Street Fighter, Mortal Kombat en Tekken. De eerste twee vierden hun hoogtijdagen op de Super Nintendo en Megadrive, terwijl de laatste groot werd in het PlayStation 1-tijdperk. De afgelopen jaren was het stil rondom de Tekken-reeks, maar daar is nu gelukkig verandering in gekomen. Sinds deze week kun je aan de slag met Tekken 7, wat een fantastische vechtgame blijkt te zijn. Om die bewering wat kracht bij te zetten, hebben we deze vijf punten waarom Tekken 7 de huidige koning der vechtgames is.

Uitstekend vechtsysteem

Een vechtgame valt of staat met het vechtsysteem en wat dat betreft heb je aan Tekken 7 een goede. Al jarenlang staat de serie garant voor prachtige gevechten en met Tekken 7 wordt die traditie voortgezet. Het is een titel van verdedigen een aanvallen. Wie als een drieste stier combo’s er uit probeert te schudden, zal snel afgemaakt worden. Wie echter geduld heeft en succesvol aanvallen van tegenstanders weet te blocken, geeft zich zelf een uitstekende kans om te counteren en zo een heerlijke combo er uit te gooien.

Toegankelijk

Wie ooit een Tekken-game heeft gespeeld, zal zich als een vis in het water voelen. Het is zeer herkenbaar en je hebt de basis van de game zo door. Je gooit er wat stoten uit, maakt wat succesvolle trappen en ziet hoe je combo’s opbouwt. Uiteindelijk zul je in latere gevechten moeten leren te verdedigen en te counteren, maar de eerste potjes in de Arcade-modus kan iedereen wel winnen. En het gevoel van winnen is dan ook goed. Het is heerlijk om een tegenstander de lucht in te trappen en hem vanuit die luchtpositie nog een paar keer extra te trappen.

Diepgang

De basis begrijpt iedereen, maar wie wil zich er echt in wil verdiepen zal merken dat Tekken 7 enorm veel opties heeft. Je kunt combo’s aan elkaar rijgen, counteren, gebruik maken van Power Crushers om door combo’s van tegenstanders heen te rammen, een speciale Rage Art aanval gebruiken wanneer je bijna zonder kracht zit en ga zo maar door. Bovendien speelt elk personage anders en heb je dus steeds andere tactieken die je moet hanteren. Hierdoor is geen één potje hetzelfde.

Veel modi

Bijkomend voordeel is dat Tekken 7 gevuld zit met modi. Naast de eerder genoemde Arcade-modus (versla een aantal vijanden en win), kent de game bijvoorbeeld een Treasure Hunt-modus, waarin je een aantal gevechten aan gaat om geld te verdien en gear vrij te spelen. Geld kun je weer gebruiken om nieuwe items voor je personages te kopen, om er op die manier uniek uit te zien. De belangrijkste is echter de Story-modus, waarin de strijd tussen de verschillende familieleden en aanverwanten van de Mishima-clan centraal staan. Daarbij gaat het met name om de strijd tussen Heihachi en Kazuya, zoals die al 7 delen woedt. In Tekken 7 lijkt daar eindelijk een einde aan te komen. En dan heb je tot slot nog een Online modus, waar je tot de eind der tijden (mits de servers zo lang draaien) het op kunt nemen tegen spelers uit de hele wereld.

Een berg aan personages in Tekken 7

Het laatste sterke punt aan Tekken 7 is de hoeveelheid personages die je er in vindt. Daarbij keren een groot aantal vechtersbazen uit voorgaande games terug. Denk daarbij naast de eerder genoemde personages aan Jin, King, Paul, Eddy, Nina, Steve en Yoshimitsu. Zij worden aangevuld door nieuwe personages als Lucky Chloe, Shaheen, Katarina en Kazumi. In totaal zijn er meer dan veertig personages waarmee je aan de slag kunt gaan, waarbij iedereen zijn eigen vechtstijl en bijbehorende tactiek heeft. Hierdoor is de game echt enorm lang houdbaar en is het leuk om nieuwe personages te

Wij brengen je wekelijks de rubriek Gaming WANT. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gaming WANT: vijf punten waarom Tekken 7 de koning der vechtgames is
Sluiten