Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 13 mei 2017
Leestijd: 3 minuten

Gaming WANT: waarom het langverwachte Prey een fijne avonturengame is

Mocht jij een gamer zijn die ooit plezier heeft beleefd aan één van de drie BioShock-games. Of het chill vindt om in RPG’s als Fallout en Skyrim elk huisje en grot in te gaan om daar alles uit te pluizen in de hoop een dikke schat te vinden. Als je je hier in herkent, dan is de kans groot dat Prey echt een game voor jou is.

Het langverwachte Prey is top

Prey is vorige week uitgekomen en neemt je mee naar een ruimtestation vlakbij de maan. Jij speelt daar de rol van Morgan Yu, die op een dag bij bewustzijn komt en ontdekt dat het station is overlopen door buitenaardse wezens. Het is aan jou om uit te zoeken wat er is gebeurt, terwijl je tegelijkertijd moet afrekenen met vijanden om zo in leven te blijven. We geven je vijf redenen waarom Prey goed bij je zou passen.

[listicle]

De game is een boeiend avontuur

Ten eerste weet Prey te boeien. Vanaf het allereerste moment dat je de game speelt, kom je terecht in een wereld zoals je die niet vaak ziet. Het ruimtestation is groot en overal vind je verhalen van slachtoffers en begin je puzzelstukjes bij elkaar te plaatsen. Door middel van audiologs hoor je bovendien wat mensen precies denken. En dan heb je nog het feit dat jij als Morgan bepaalde keuzes moet maken en moet beslissen wat het beste voor jou en de overlevenden is.[/listicle]

[listicle]

Veel verschillende locaties

Hoewel je in de game vast zit op een ruimtestation, is er veel variatie in te vinden. Zo heb je musea, laboratoria, een ziekenhuis, powerplant en zelfs een heus park. Daarnaast zijn er ook momenten dat je het ruimtestation even verlaat en in de ruimte mag vliegen. [/listicle]

PS4 Games onder de 20 euro

Telkens als je op een nieuwe plek komt, is het mooi om te zien hoe de ontwikkelaar heeft nagedacht over de inrichting. Bovendien nodig alles uit om verkend te worden, al is het maar om overal voorwerpen op te pakken, die je later weer kunt gebruiken.

[listicle]

Speel zoals jij het wilt

Prey is echt zo’n game die je meerdere malen kunt uitspelen. De game maakt gebruik van Neuromods, waarmee je vaardigheden voor jouw personage kunt vrijspelen. Met die vaardigheden kun je dan weer je speelstijl bepalen. Iemand die zijn hacking skills maximaliseert, kan waarschijnlijk elke deur in komen. [/listicle]

Kies je er echter voor de mogelijkheid om zware objecten te kunnen verplaatsen, dan zul je merken dat je via luchtschachten vaak alsnog in zo’n kamer terecht komt. En dan heb je ook nog de optie om de krachten van de aliens te gebruiken. Verander jezelf in een kopje, om zo door een klein raampje te springen of gebruik je kinetic blasts om vijanden te verslaan.

[listicle]

Telkens denk je twee stappen vooruit

Tijdens je avontuur kom je regelmatig recycling machines tegen, waar je al je overbodige kunt dumpen en wat wordt omgezet naar grondstoffen. Daarmee kun je dan vervolgens weer in andere machines voorwerpen maken. Maar waar kies je dan voor? Ga je voor Neuromods om nieuwe krachten vrij te spelen? Kies je voor shotgunkogels om vijanden tegenstand te bieden? Of juist voor medi-kits om je verwondingen mee aan te pakken. Je bent zodoende telkens twee stappen vooruit aan het denken en dat triggert je om telkens verder te gaan.[/listicle]

Soundtrack brengt enorm veel sfeer

Tot slot willen we nog speciale aandacht voor de soundtrack van de game. Het is niet zo dat je continu overladen wordt met muziek, maar op de belangrijke momenten in de game, werkt de muziek zo goed, dat het zwaar sfeerverhogend is. Als je dat als game voor elkaar krijgt, dan heb je echt iets goeds gedaan.

Prey is nu beschikbaar op de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Wil je meer weten over deze game? Lees dan de uitgebreide review op Pixelcake.

Wij brengen je wekelijks de rubriek Gaming WANT. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gaming WANT: waarom het langverwachte Prey een fijne avonturengame is
Sluiten