Gaming WANT: Wipeout Omega Collection is (nog steeds) een van de betere racegames

Vorige week verscheen er een game die bij de ietwat oudere gamers wel een belletje doet rinkelen: Wipeout Omega Collection. Het is een exclusieve PlayStation 4-titel, waar een paar klassieke games uit de reeks van een nieuw likje verf zijn voorzien. De game is vet! Iets dat we via deze vijf punten duidelijk willen maken.

Wipeout Omega Collection

In de game heb je enerzijds Wipeout 2048 die destijds voor de PlayStation Vita verscheen, anderzijds heb je Wipout HD en Fury, wat titels zijn die de PlayStation Portable-games Pure en Pulse hebben gebruikt als hun basis. Voor de echte liefhebber van de serie zit er zodoende niks nieuws bij, maar laat je daardoor niet afschrikken. De gameplay van de Wipeout Omega Collection staat als een huis en het totaalplaatje is iets om heel enthousiast van te worden.

Veel content

Daarbij beginnen we gelijk met het sterkste punt van de game. Omdat je in de Omega Collection drie games voor de prijs van één krijgt, is het een game met enorm veel content. Er zijn tientallen zwevende supervoertuigen waarmee je mee los kunt gaan, diverse dikke banen, die in de normale stand en de omgekeerde stand gespeeld kunnen worden en een groot verschil in modi.

Een normale race zonder het gebruik van wapens voelt al anders als een race waar wapens wel zijn toegestaan. Daarnaast heb je nog challenges die bestaan uit time attack, eliminator en een modus waarbij je zo lang mogelijk je voertuig in leven moet houden, terwijl de snelheid steeds verder wordt opgevoerd. Je zult je er niet snel mee vervelen.

Racet erg lekker

Bijkomend voordeel is dat het racen in de game lekker werkt. Het gevoel van racen met zwevende voertuigen is een stuk anders dan wanneer je met een gewone wagen rijdt en in snelle bochten moet je dan ook je airbrakes gebruik om daar soepel door heen te komen. Lukt het je om dat gevoel vast te pakken, dan zul je met veel voldoening door bochten glijden en zo je snelheid behouden. Ook is het te gek om vlak voor de finish over een boostpad heen te scheuren, zo een hogere snelheid te pakken en op die manier op het allerlaatst voorbij je tegenstander te komen en zo de winst te pakken.

Visueel dik in orde

Hoewel de basis voor de Wipeout Omega Collection bestaat uit games die al een tijdje uit zijn, merk je daar eigenlijk niks van. De ontwikkelaar heeft alles fantastisch opgepoetst, waardoor je het idee krijgt een volwaardige PlayStation 4-game te spelen. Alles ziet er prachtig uit, zelfs als je met honderden kilometers per uur over de banen racet. Daar komt nog bij dat de framerate geen enkel moment inkakt en uitstekend hoog en stabiel ligt, waardoor je een nog beter gevoel voor snelheid hebt.

Soundtrack om je vingers bij af te likken

Een minstens zo belangrijk punt voor het succes van deze game is de soundtrack. Het is gevuld met nummers waarin de beats op grandioze wijze door de speakers heen knallen en er voor zorgen dat je alleen maar meer gefocust bent op de race en die wilt winnen. Bovendien heeft de ontwikkelaar er slim voor gekozen om de soundtrack zo in te richten dat je nummers uit Wipeout HD ook te horen krijgt in Wipeout 2048. Op die manier zul je dus niet snel op een bepaald nummer uitgekeken raken.

Splitscreenmodus om samen met je vriend te spelen

Tot slot willen we nog een extra punt aanhalen: een splitscreenmodus. Op die manier kun je samen met een vriend of vriendin samen op de bank tegelijkertijd losgaan met de game en elkaars leven zo zuur mogelijk te maken. Ideaal om te doen vlak voordat je uitgaat of gewoon even wilt chillen. Wipeout Omega Collection is nu beschikbaar.

Wij brengen je wekelijks de rubriek Gaming WANT. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen.

Reageer op artikel:
Gaming WANT: Wipeout Omega Collection is (nog steeds) een van de betere racegames
Sluiten