Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Gaming 26 sep 2017

WANT Selects: gaming-kanalen op Youtube die je niet mag missen

Youtube is een walhalla voor… eigenlijk iedereen. Van net wat te abstracte kunst tot speeches van oude Japanse presidenten: voor ieder is er wat wils. De gigantische vloed aan content maakt het er echter niet makkelijker op. De komende weken helpen we je een handje door per genre vier aanbevelingen op een rijtje te zetten. Deze week: gaming-kanalen.

De beste gaming-kanalen op Youtube

Gaming-content is een van de belangrijkste pilaren van Youtube. Minecraft groeide er uit tot een waar fenomeen en enthousiaste gamers zoals Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie, harken er miljoenen binnen. En dat door spelletjes te spelen. Zo makkelijk is dat echter niet. Dag op dag je publiek verrassen met nieuwe content vereist een hoop doorzettingsvermogen en creativiteit. Dat geldt al helemaal als je telkens weer dezelfde game speelt. We hebben vier kanalen geselecteerd die je geregeld toffe content voorschotelen.

Netflix voor games

Funhaus

Niet elk gaming-kanaal bestaat uit een enkele dude die achter zijn webcam zit. Maak kennis met Funhaus, een groep prettig gestoorde gamers (en hun hond). Ze spelen om de beurt games, soms met zijn tweetjes, dan weer met de hele groep. Naast nieuwere games spelen ze ook (heerlijk slechte) oude demo’s, met alle hilarische gevolgen van dien. Dat is namelijk de focus van Funhaus: de humoristische interactie tussen de groep.

Terwijl eentje zich een weg baant door het digitale Los Santos, levert de rest hilarisch commentaar. Soms mondt dat uit in totaal irrelevante discussies over de meest random onderwerpen. Dat mag de pret niet drukken, want het hoge niveau waarmee alles in elkaar wordt gezet, inclusief effecten, geluidseffecten en Photoshops, maakt de unieke formats van Funhaus elke weer een feestje. Juist ook voor een ouder publiek, want er komen geregeld games en films uit de vorige eeuw voorbij. Je bent echter gewaarschuwd: ze zijn niet vies van grof taalgebruik.

Markiplier

Markiplier spreekt een wat jonger publiek aan. Hij bewijst dat je geen groot team nodig hebt om elke dag topcontent te maken. Ook is het een van de weinige Youtubers die ondanks zijn grote succes toch nog een band met zijn kijkers weet te kweken. Zijn hyperactieve commentaar is niet aan iedereen besteed, maar zijn warme persoonlijkheid werkt verslavend. Al snel binge-watch je zijn duizenden video’s. Ook tof: hij speelt vaak ook wat kleinere games, zodat je niet elke dag opgezadeld wordt met de zoveelste Call of Duty-video.

De bekende Youtuber doet overigens ook veel voor goede doelen. Geregeld organiseert hij livestreams om geld op te halen, waarbij kijkers op unieke manieren worden betrokken. Daarbij schuwt hij ook persoonlijke verhalen niet. Dat levert een mate van eerlijkheid op die je zelden op Youtube tegenkomt. Of hij is de beste acteur ooit, maar laten we daar niet vanuit gaan. Nogmaals, je moet van zijn geschreeuw houden, maar dan heb je ook wat!

Videogamedunkey

Misschien heb je helemaal geen tijd om dagelijks tientallen minuten aan Youtube te besteden. Dan ben je bij Videogamedunkey aan het juiste adres. Hij serveert je namelijk alleen de hoogtepunten van zijn speelsessies, die vaak maar een paar minuten beslaan. Ongeveer wekelijks kun je met zijn content in een deuk liggen. Maar dan heb je ook wat!

Niet alleen speelt de beste man vaak bizarre games, hij weet ook elk spel helemaal uit te buiten. Oftewel: de gegarandeerde bugs in zijn hilarische voordeel te gebruiken. Je bent bij Videogamedunkey dan ook niet aan het juiste adres voor een rustig stukje gameplay. Check bijvoorbeeld de bovenstaande video. Middels zijn droge humor en slick in elkaar gezette montages weet hij op bizarre manieren de games te spelen.

Lekker spelen

De vorige kanalen waren allemaal Engels, maar ook in Nederland weten gamers topcontent te maken. Maak bijvoorbeeld kennis met de mannen van Lekker spelen. Niemand weet hoe ze eruit zien, maar ze hebben ook helemaal geen webcam nodig om hun plezier over te brengen. Met hun overdreven manier van praten en flauwe humor weten ze van elk belabberde spelletje dat ze spelen een groot feest te maken.

Een paar keer per week uploaden ze een compilatie van een bepaalde game. Ook zijn ze vaak te vinden op Twitch, waar ze met hun publiek gamen. Van Barbie’s Paarden tot Handbal 2017: net zoals bij Videogamedunkey is het eigenlijk bijzaak om welke game het gaat. De humor van de heren staat namelijk centraal. Kijkers hebben ondertussen zelfs hun manier van praten overgenomen, met alle gevolgen van dien. Want dat zijn Timon en Peter, zoals de makers heten, sowieso: een goudmijn aan bizarre quotes en inside jokes.

Lees je toch liever over games? Check dan al onze gaming-content. Of lees onze reviews van gaming-gear zoals deze speciale headset.

Reageer op artikel:
WANT Selects: gaming-kanalen op Youtube die je niet mag missen
Sluiten