Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 8 jul 2019

Elektrische fiets: scoor nu ook bij Gamma een betaalbare e-bike

Waar je zo’n twee jaar geleden maar heel af en toe een elektrische fiets voorbij zag racen op straat, lijk je vandaag de dag niet om de dingen heen te kunnen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te fietsen met een extra boost en het is dan ook niet zo heel gek dat we ook steeds vaker aanbiedingen zien bij winkels als Aldi. Lidl en Kruidvat. Nu heeft ook Gamma de e-bike arena betreden met een zeer betaalbare elektrische herenfiets.

Elektrische fiets met voorwielmotor

Het gaat om de Pelikaan Advanced 6sp. De elektrische fiets is uitgerust met een krachtige 250 watt motor, die verwerkt is in het voorwiel. Een voorwielmotor is doorgaans wat stiller dan bijvoorbeeld een middenmotor. Een ander voordeel van de motor voorop is dat je de e-bike ook makkelijk als normale fiets kunt gebruiken zonder trapondersteuning. Uiteraard heeft de motor ook power nodig en dat wordt verzorgd door een 481 Wh accu. Met een volle batterij zou je vervolgens zo’n 80 tot 120 km van je elektrische boost kunnen genieten.

Gama Pilikaan elektrische fiets

Zes versnellingen en vijf niveaus trapondersteuning

Verder kun je ook nog aan de slag met 6 versnellingen en uiteraard vind je aan het stuur ook de mogelijkheid om van alles in te stellen en af te lezen. Zo kun je bijvoorbeeld bijhouden hoe het met de batterij zit en kun je natuurlijk kiezen tussen verschillende ondersteuningsniveaus. In dit geval kun je gaan voor vijf levels van trapondersteuning om je onderweg vooruit te krijgen. Andere features van de elektrische fiets zijn een verende voorvork, een V brake remsysteem en een verstelbare stuurpen.

Gamma Pelikaan e-bike

Op naar Gamma

Zoals we zeiden gaat het om een betaalbare fiets en je kunt de e-bike dan ook bij Gamma scoren voor 829 euro. Hiermee heb je een mooie korting te pakken, aangezien de elektrische fiets normaal gesproken met een prijskaartje van 1.399 euro komt. We hebben het hierboven gehad over de voordelen van een voorwielmotor, maar natuurlijk heeft zo’n motor ook wel nadelen. Zo kun je het gevoel krijgen dat je vooruit wordt getrokken en heb je op gladde ondergronden sneller last van slippende wielen. Mocht je dan toch maar voor een middenmotor willen gaan, is de B’twin Elops 920 een mooie optie. Volgens de ANWB heeft de e-bike ook nog eens de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Gamma

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: scoor nu ook bij Gamma een betaalbare e-bike
Sluiten