Lek onthult hoeveel GB bruikbare opslagruimte de PlayStation 5 heeft

Er zijn veel redenen om straks enthousiast te worden van de PlayStation 5. Er komen heel wat toffe games op uit, die er een stuk beter uitzien. De spelcomputer lijkt stil te gaan worden en laadtijden lijken tot het verleden te behoren dankzij een enorm snelle SSD.

Maar deze SSD is behoorlijk prijzig en daarom liet Sony eerder al weten dat de PlayStation 5 een opslag zou gaan hebben van 825GB. Dat is dus 175 GB minder dan de SSD die standaard in de Xbox Series X zit. En nu blijkt dat een groot gedeelte van die hardeschijf ook nog geen eens gebruikt kan worden.

Opslagruimte van PlayStation 5 is beperkt

Want volgens een recent lek dat opdook op het forum van Resetera zou slechts 664GB beschikbaar zijn om games op op te slaan. Dat betekent dat bijna 200 GB gereserveerd wordt voor het systeem van de PlayStation 5. Dit nieuws zou afkomstig zijn van Russische afbeeldingen van het systeem, waarin in de Russische taal dit wordt getoond. De onderstaande afbeelding zou dat bewijzen.

PlayStation 5 opslag
De opslag van de nieuwe spelcomputer (Afbeelding: Resetera)

Nu is deze bovenstaande afbeelding opvallend slecht gemaak en is het natuurlijk maar de vraag in hoeverre het echt is. Toch zou het niet heel erg gek zijn. De huidige PlayStation 4 neemt namelijk ook behoorlijk wat ruimte in beslag voor het systeem zelf. Dat is volgens mij momenteel iets rond de 100 GB. Dat is niet echt een groot probleem wanneer je een hardeschijf van 1TB hebt, maar bij een oud 500GB-exemplaar was dit wel pijnlijk. Daarnaast is het mogelijk om nu makkelijk een externe hardeschijf er aan te koppelen.

Externe hardeschijf

Zo’n externe hardeschijf is ook te koppelen aan de PlayStation 5, maar wanneer je games daar op heb staan, dan profiteer je waarschijnlijk niet van de snelle laadtijden. In de praktijk komt het er dus op neer dat je tussen de zes en de tien games (afhankelijk van de opslagruimte) optimaal op de spelcomputer tegelijkertijd kunt hebben staan.

Reageer op artikel:
Lek onthult hoeveel GB bruikbare opslagruimte de PlayStation 5 heeft
Sluiten