Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 jun 2019

Fan bouwt Game Boy Advance SP om Wii-games op te spelen

Eén van de beste handhelds die ooit is uitgebracht is wat mij betreft de Game Boy Advance SP, oftewel de GBA SP. Het was de opvolger van de eerste GBA en had als groot voordeel dat hij een backlight had. Op die manier kun je veel beter zien wat je in een game deed en hoefde je niet op zoek te gaan naar licht om er op te schijnen. Maar weer niet direct, want dan was het scherm weer overbelicht. Daarnaast had hij het voordeel dat je hem makkelijk kon in klappen. Nu heeft een fan zich laten inspireren door het ontwerp van de GBA SP en daar een Wii in gepropt.

De GBA SP om Wii-games te spelen

Youtuber David Barscheski noemt zijn device zelf de Portable Wii Gamecube Advance SP 2.0. Oftewel de GCA SP2. De mod doet denken aan een GBA SP, maar is dan wel een stukje dikker. Naar eigen zeggen is het een echte handheld. Hij werkt namelijk op batterijen en kan zodoende overal mee naar toe worden genomen om games op te spelen.

De GBA SP-mod is gebaseerd op de Wii en David heeft het moederbord van het device flink weten te verkleinen om in de handheld te proppen. Doordat het een Wii is, kun je er ook GameCube-games op spelen. Zodoende kun je dus zonder problemen onderweg genieten van The Legend of Zelda Wind Waker of Super Mario Sunshine. Maar ook een potje Wii Sports is geen probleem. De handheld heeft gewoon een sensor ingebouwd, waardoor hij kan zien waar de Wiimote zich bevindt en kun je op die manier dus games kiezen.

Het is al met al een indrukwekkend geheel. Het enige dat ik me afvraag is hoe warm het ding gaat worden als je er een tijdje op speelt. In de video zelf hoor je hem al flink blazen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Fan bouwt Game Boy Advance SP om Wii-games op te spelen
Sluiten