Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 april 2020

Gears 5 is nu gratis te spelen op Xbox One en pc

Mocht je nog op zoek zijn om een goede game te spelen dit weekend, dan hebben we een goede tip in de aanbieding: Gears 5 is namelijk volledig gratis te spelen. De game is tot en met 12 april te spelen op die manier.

Gears 5 is zowel gratis op de pc als de Xbox One. Voor de Xbox One moet je alleen wel een Xbox Live Gold-abonnement hebben. Op de pc is dat ook een vereiste als je gebruik maakt van de service van Microsoft. Het is echter ook mogelijk om de game volledig gratis te spelen op Steam zonder enige extra vereisten.

Speel Gears 5 helemaal gratis

Tijdens deze periode kun je de complete Gears 5-ervaring tot je nemen. Dat betekent dat je dus het complete avontuur in een weekend thuis kunt uitspelen. Daarnaast is dit natuurlijk een game die perfect is om coöperatief te spelen. Dus als je een vriend hebt met een Xbox One of een sterke pc, dan is dit het moment om hem of haar te overtuigen om de weekendplannen met jou af te stemmen. Of ga de game spelen met iemand anders in je huishouden, want het is natuurlijk ook mogelijk om het avontuur in splitscreen te beleven.

Gears 5
Gears 5 (Afbeelding: Microsoft)

Naast het avontuur kent de game natuurlijk ook nog een sterke multiplayer-modus die je kunt beleven. Bovendien heeft Gears 5 onlangs een update gekregen in de vorm van Operation 3: Gridiron. Met die update krijg je een modus waarbij je als strijder een enkel leven hebt en dan moet proberen te winnen. Dus als je wordt afgeknald, dan moet je wachten tot de ronde voorbij is. Op die manier moet je dus goed nadenken en tactisch strijden. En dat dan in een Capture The Flag-variant. Daarnaast kun je met de update aan de slag met bekende Gears of War-personages als Cole Train en Clayton Carmine in modi als Escape, horde en Versus. Tot slot kreeg je twee nieuwe maps in de vorm van Pahanu en Canals. Kortom, er is genoeg te doen voor wie de game nog niet eerder hebt gespeeld.

Wil je weten wat wij van Gears 5 vinden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
Gears 5 is nu gratis te spelen op Xbox One en pc
Sluiten