Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 21 mei 2020

Gears of War 3 werd ooit getest op de PlayStation 3

Wanneer je aan de Gears of War-reeks denkt, dan denk je aan de spelcomputers van Microsoft. De reeks begon ooit op de Xbox 360 en is vandaag de dag speelbaar op de pc en Xbox One. Maar er was ooit een moment waarop de game ook draaide op de PlayStation 3.

Onlangs dook er en vroege versie op van Gears of War 3 drie draaide op een PlayStation 3-debug. Was de game dan ooit in ontwikkeling voor de PlayStation 3 en wilde Epic Microsoft een hak zetten?

Gears of War 3 op de PlayStation 3

Het verhaal is helaas iets minder spannend. In eerste instantie verschenen alleen de beelden zonder enige vorm van duiding. Maar inmiddels heeft Epic Games tegenover website Kotaku laten weten hoe de vork in de steel zit. De reden waarom men ooit een versie van Gears of War 3 op de PlayStation 3 hadden gemaakt, was om te testen hoe de Unreal Engine 3 werkte. Die engine was de basis van deze en een game als Unreal Tournament en was dus gemaakt om te testen of het geheel zou gaan werken zoals men had gedacht.

Het was nooit de bedoeling dat deze PlayStation 3-versie van Gears of War 3 naar buiten zou worden gebracht. Maar in 2011 werd Epic en andere gamepartijen het slachtoffer van een hack. Daarbij werd verschillende data buit gemaakt en onder andere een vroege versie van Gears of War 3 gestolen. En die vonden vervolgens weer de weg naar het internet. Ikzelf heb op die manier een vroege versie van de game via een mannetje (zo’n type die in een duister steegje staat) kunnen spelen en het gaf een interessante blik op het ontwikkelingsproces. En bij die hack werd dus ook deze PlayStation 3-versie gestolen. Maar waar de Xbox 360-versie op debugs gespeeld kon, was dat bij de PlayStation 3-versie niet het geval. Deze draaide alleen maar op een devkit en die zijn behoorlijk zeldzaam. Maar door die devkit nu met de vroege versie te combineren, was het mogelijk om de game aan de praat te krijgen en leverde dat dus de bovenstaande beelden op. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gears of War 3 werd ooit getest op de PlayStation 3
Sluiten