Daniel Koster
Daniel Koster Home 1 feb 2017

De meest geavanceerde robot (van Boston Dynamics) ooit kan over muren springen

Ken je Boston Dynamics? Het bedrijf is wereldberoemd geworden door de overname van Google. Dat het bedrijf vorig jaar weer door Google is verkocht mag de pret niet drukken. Want het bedrijf is vooral door de geavanceerde robot(s) waar ze mee op de proppen komen bekend gebleven.

Je kunt denken aan de WildCat, een robot die het meest met een wilde kat is te vergelijken (vandaar die naam ook ja). Of wat dacht je van de Atlas een robot op twee poten die er menselijke uitziet.

Handle-2-WANT

De Handle is de meest geavanceerde robot ooit

Toch vinden wij geen robot van Boston Dynamics zo vet als deze. De robot ‘Handle’ is tijdens een persevent gepresenteerd en een verbeterde versie van de Atlas. De zelfbalancerende robot beweegt zich op twee poten voort mét wielen eronder. Damn, het apparaat kan zelfs over muren heen springen. Wat vet (vanaf 3:45):

De robot van de toekomst

Wat zeiden we, indrukwekkend hè? Met behulp van dit soort creaties van Boston Dynamics begin je te snappen wat voor een rol robots nou écht in onze toekomst gaan spelen. Wij zien deze robot wel in een fabriek werken of de post bezorgen. Daar gaat je baan, behalve als je deze skills bezit.

Reageer op artikel:
De meest geavanceerde robot (van Boston Dynamics) ooit kan over muren springen
Sluiten