Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 27 nov 2017

Gebruik je voor het slapen je telefoon? Dit is wat er met je brein en lichaam gebeurt

Jup, wij zijn op een moment in ons leven aangekomen dat wij écht niet meer zonder smartphone kunnen. Leer er mee leven, wij zijn verslaafd aan onze smartphone. Logisch, want de smartphone helpt ons vooruit en is het een hub voor ons sociaal- en werkleven. Er is echter wel een moment waarop je de smartphone met rust moet laten: als je gaat slapen.

Hoe je hersenen op de smartphone reageren

We zijn overal en tot ‘s avonds laat met onze mobiele apparaten bezig. Of dit nou een smartphone, tablet of smartwatch is laten we in het midden. Voordat we onze ogen sluiten wordt de smartphone pas gedag gezegd. En dat is blijkbaar niet zo goed voor ons. Zowel de hersenen als de rest van ons lichaam wordt hier namelijk niet zo blij van. Dat wordt in onderstaande video perfect uitgelegd. Zorg dan ook dat je in ieder geval een uur voor het slapen gaat je toestel(len) met rust laat.

Duidelijke taal, right?! Toch gaan mindfulness en de smartphone prima samen. Hier lees je meer over deze vreemde combinatie en hoe je bewusten met je smartphonegebruik omgaat. En wist je dat je ook met Spotify tot rust kunt komen? Zoek eens op ‘Meditation’ en je vindt ontspannende muziek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gebruik je voor het slapen je telefoon? Dit is wat er met je brein en lichaam gebeurt
Sluiten