Gaming 30 jan 2019 Jelle van Es

Gebruik nu Bluetooth-controllers in Fortnite op de smartphone

Fotnite is momenteel op zo’n beetje alles met een scherm te spelen. Mede daardoor kent de game wereldwijd zoveel miljoenen gamers. Persoonlijk vind ik de game het fijnste spelen op de consoles of de pc, omdat je daar via een controller of een combinatie tussen muis en toetsenbord meer controle hebt. Mocht je de game enkel op de smartphone spelen, dan is er goed nieuws. Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om op de iPhone en Android gebruik te maken van een controller.

Speel Fortnite met een controller op je smartphone

De mogelijkheid dat dit zou komen werd vorig jaar al aangekondigd door de maker, maar met de update die nu is uitgebracht is het mogelijk. Volgens ontwikkelaar Epic ondersteunt de game op de iPhone nu elke MFi controller en op de Android spreekt Epic uit dat de meeste controllers met Bluetooth werken. Specifiek worden daarbij de controllers van SteelSeries, Razer, Microsoft en Gamevice genoemd. Als je de game op een Samsung Galaxy Note 9, een Huawei Honor View 20 of een Huawei Mate 20 X speelt, dan kun je vanaf nu ook gebruik maken van een 60Hz-optie. Hierdoor moet de game soepeler lopen en kun je op papier beter kills maken.

Fortnite Android

Naast het feit dat het nu makkelijker is om de game op de smartphone te spelen, brengt de nieuwe update ook een aantal andere veranderingen en verbeteringen. Zo is er nu een granaat die lijkt op een sneeuwpop, komen er een hoop nieuwe guns en test de ontwikkelaar een nieuwe modus. Het is een soort toernooi waarbij het draait om het bouwen. Dus als dat je ding is, dan kun je daarin losgaan. Het complete overzicht met alle veranderingen die in de nieuwe patch worden doorgevoerd vind je hier.

Wil je meer lezen over Fortnite en gaming? Bezoek dan hier onze handige overzichtspagina.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gebruik nu Bluetooth-controllers in Fortnite op de smartphone
Sluiten