Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 2 mei 2014

Geekfilms: hét nieuws van april 2014

Natuurlijk was de bekendmaking van de volledige cast van J.J. Abrams’ Star Wars: Episode VII het grootste nieuws dat een Geek maar kon verwachten, maar dat betekent niet dat er in de rest van april niks op filmgebied gebeurd is! Wat dacht je van een eerste clip van Guardians of the Galaxy, extra lange trailer van Godzilla en de nieuwe X-Men en nieuws over Justice League? Waarom filmgeeks ook in april niks te klagen hadden, lees je dankzij Kijkbaar.nl hieronder!

1: Chris Pratt in geniale eerste clip Guardians of the Galaxy

De komende maanden heerst Marvel in de Nederlandse bioscopen. De afgelopen maand kon je Captain America 2: The Winter Soldier zien, vorige week ging The Amazing Spider-Man 2 in première en in augustus is het dan eindelijk de beurt aan James Gunn‘s Guardians of the Galaxy. Eerder kon je al de trailer van deze alternatieve superheldenfilm bekijken, maar nu is ook de eerste, officiële clip van de film verschenen. Daarin speelt Chris Pratt de hoofdrol, namelijk die van de koppige ruimtevaarder Peter Quill. Check ‘m uit!

2: Doodsbange Bryan Cranston in lange trailer Godzilla

Warner Bros. en Legendary Pictures brachten in april een nieuwe, uitgebreide trailer uitgebracht van Gareth Edwards langverwachte monsterfilm Godzilla. De voorgaande clips van Godzilla gingen voornamelijk over het verhaal en de epische omvang van de film, maar deze nieuwste trailer laat vooral meer zien van het personage van Bryan Cranston. Hij is ervan overtuigd dat de overheid liegt over verschillende wereldrampen en voelt dat er iets groters – veel groters – aan de hand is achter de schermen.

3: Overvloed aan mutanten in definitieve trailer X-Men: Days of Future Past

De marketingmachine achter de nieuwe X-Men film draaide in april op volle toeren, maar beloofde eind deze maand toch écht zijn aller- allerlaatste trailer te presenteren. Marvel-fans zal het in ieder geval niet uitmaken hoeveel clips, trailers en teasers ze van Bryan Singer‘s nieuwste mutantenmeesterwerk X-Men: Days of Future Past te zien krijgen. De nieuwste trailer zit weer bomvol gloednieuw beeldmateriaal van de actiefilm en geeft bovendien een duidelijke blik op alle mutanten die we vanaf juli op het witte doek mogen verwachten.

4: Zack Snyder maakt na Man of Steel 2 ook Justice League

Ook al duurt het nog twee jaar voordat Batman vs. Superman in de bioscoop draait, filmstudio Warner Bros. heeft nu al besloten dat Zack Snyder, regisseur van het nog naamloze Man of Steel-vervolg, de superheldenfilm Justice League gaat regisseren. Hoewel Batman vs. Superman begon als een samenkomst van twee van DC Comics’ populairste personages – Batman en Superman – zijn er inmiddels als meer superhelden bijgekomen, waaronder Wonder Woman en zelfs Cyborg. De Justice League bestaat echter uit meer helden, maar het is nog niet bekend wie we straks allemaal op het witte doek gaan zien.

(Foto: DC Comics’ Justice Leage, met helden als Superman, Batman en Wonder Woman)

5: Wie is wie: volledige cast Star Wars: Episode VII bekend

Het belangrijkste geek-nieuws van deze maand werd bewaard voor het laatst. Eind april zijn alle hoofdrolspelers voor J.J. Abrams‘ aanstaande sci-fi spektakel Star Wars: Episode VII bekendgemaakt. Onder de acteurs zijn maar een paar échte verrassingen, aangezien veel van de hoofdrolspelers volgens de laatste geruchten al zo goed als bevestigd waren. Nieuw zijn John Boyega, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Adam Driver, Daisy Ridley, Andy Serkis en Max von Sydow. Benieuwd naar de acteurs en hun carrière? Kijkbaar.nl zet ze allemaal voor je op een rij!

 
Naar welke van de bovenstaande films kijkt de geek in jou het meeste uit? Laat het weten in een reactie onder dit artikel en check Kijkbaar.nl voor meer filmnieuws!

Reageer op artikel:
Geekfilms: hét nieuws van april 2014
Sluiten