Jelle van Es
Jelle van Es Tech 9 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Houd voorlopig geen rekening met een 16 inch MacBook Pro

Als je een compleet nieuwe MacBook Pro in huis wilt halen, dan zit je momenteel even met een dubbel gevoel. Er gaan al een tijdje geruchten dat Apple bezig is met een compleet nieuwe MacBook Pro-model en het liefst wil je die dan gelijk gaan halen. Maar deze 16-inch MacBook Pro zal voorlopig nog niet het levenslicht zien. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo is Apple voorlopig nog niet klaar om een compleet nieuw model uit te brengen. Hij zou nu pas voor 2020 gepland staan.

Voorlopig geen nieuwe MacBook Pro

Het was diezelfde Kuo die in eerste instantie kwam met de geruchte. Het nieuwe model zou een scherm hebben tussen de 16 en 16,5 inch, terwijl de reeds bestaande 13 inch MacBook Pro ook een upgrade zou gaan krijgen. Bij dat model zou je de mogelijkheid hebben om 32 GB in je laptop te steken, waardoor je nog beter kan werken. In eerste instantie benoemde Kuo daarbij eind 2019 als het moment waarop de nieuwe modellen zouden gaan aankomen, maar daar komt hij nu op terug. Hij stelt nu dat ze op zijn vroegst in 2020 zouden verschijnen, maar 2021 ook een mogelijkheid zou zijn.

MacBook Pro

Op zich klinkt dat een stuk logischer. Het meest recente MacBook Pro-model werd in zijn basis zo’n drie jaar geleden geïntroduceerd en dat is wel heel erg kort voor een grote revisie. Maar tegelijkertijd is het ook zo dat er op het huidige model veel kritiek is. Zo is niet iedereen even gelukkig met het toetsenbord van het huidige model en zijn er problemen met display kabels die het op een gegeven moment niet meer doen. Dit zou Apple in één keer kunnen tackelen door een compleet nieuw model op de markt te brengen, maar voorlopig hoef je daar dus niet op te rekenen.

Lees hier onze review over de MacBook Pro, het 2018 model.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Houd voorlopig geen rekening met een 16 inch MacBook Pro
Sluiten