Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apple 22 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom je geen AirPods hoeft te verwachten bij het iPhone 15-event

Over een paar weken zal de iPhone 15 officieel worden onthuld. Tijdens deze presentatie worden vaak ook andere Apple-producten geïntroduceerd. Dit jaar hoeven we echter geen nieuwe AirPods te verwachten.

Tijdens de presentatie van de iPhone 14 in 2022 zagen we ook de AirPods Pro 2 voorbijkomen. Dit was een welkome verrassing, aangezien de Pro’s toe waren aan een nieuwe versie. Nu lijkt vooral de Max-versie aan vernieuwing toe te zijn, maar we zullen dit jaar nog geen nieuwe versie zien tijdens de lancering van de iPhone 15.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Geen AirPods tijdens het iPhone 15-evenement

We weten allemaal al ongeveer wat we kunnen verwachten tijdens de iPhone-presentatie van Apple in september. Naast de iPhone 15-reeks zien we hoogstwaarschijnlijk de Apple Watch Series 9 en de Ultra 2. Wat betreft audio lijkt het echter stil te blijven.

Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft Apple wel plannen op het gebied van audio, maar deze nieuwe gadgets zullen nog niet in 2023 verschijnen. De productie van de eerste apparaten begint pas in de tweede helft van 2024, wat betekent dat ze pas in 2025 daadwerkelijk worden gelanceerd.

Daarnaast komt het niet vaak voor dat AirPods worden aangekondigd tijdens de lancering van de iPhone 15. Dit was alleen het geval bij de originele AirPods en de Pro 2.

Dit staat op de planning bij Apple

Volgens de analist kunnen we naast een nieuwe AirPods Max ook een goedkopere versie van de AirPods verwachten. Verder mogen we uitkijken naar een vernieuwde versie van de HomePod mini 2. Vooral de goedkopere versie van de AirPods roept veel vragen op. Apple verkoopt naast de reguliere derde versie ook nog de tweede versie die een paar tientjes goedkoper is. Met een nog goedkopere versie moet Apple dus echt iets bijzonders bedenken.

Apple AirPods Max krijgt flinke make-over in nieuw concept
Max 2-concept (Afbeelding: Super Snapper)

Pas op 12 september zullen we waarschijnlijk echt zekerheid krijgen. Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman zal het iPhone 15-evenement op die datum plaatsvinden.

Nutteloze Samsung-app tovert je iPhone om tot opvouwbare smartphone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!