Komt er dit jaar geen nieuwe Nintendo Switch?

Iets meer dan een jaar geleden bracht Nintendo zijn Nintendo Switch uit. Dat is natuurlijk een reden voor een feestje, we kunnen namelijk al een jaar lang los met de fijne console en handheld in één. En voorlopig kun je je Nintendo Switch gewoon houden. Volgens de Wall Street Journal komt er dit jaar geen verbeterde versie van de Nintendo Switch.

Geen nieuwe Nintendo Switch dit jaar

Dat zou ook wel een beetje gek zijn, zo’n jaar na de release van de console. Maar Nintendo heeft het wel eens vaker gedaan. Dat ze toch niet helemaal blij waren met het originele model en binnen een korte periode een nieuwe variant gingen uitbrengen. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de Nintendo DS. De eerste versie was een soort zilverkleurige make up-doos, waarna de Nintendo DS Lite al snel het veel betere model bleek te zijn. Voor de Nintendo Switch zou het kunnen dat we in de nabije toekomst alsnog een betere versie gaan krijgen. Met name een model met een sterkere batterij, zodat je langer achter elkaar kan gamen is iets waar veel consumenten wel oor naar hebben.

Nintendo Switch Online

Ook zou het kunnen dat een nieuw Nintendo Switch-model games op een iets hogere resolutie en met een betere framerate kan afspelen, vergelijkbaar met het verschil tussen de PlayStation 4 Pro en de gewone PlayStation 4. Ook hier heeft Nintendo al ervaring mee in de vorm van hun New Nintendo 3DS ten opzichte van de ‘oude’ 3DS. Maar goed, voorlopig is dat volgens de bronnen waar de Wall Street Journal zich op baseert helemaal niet aan de orde en hoef je je huidige console nog niet op Marktplaats te dumpen. Sterker nog, Nintendo zou zijn best doen om de services en features voor de huidige Nintendo Switch-bezitters verder te verbeteren, waaronder de online functionaliteiten die in september goed uitgerold moeten gaan worden.

Reageer op artikel:
Komt er dit jaar geen nieuwe Nintendo Switch?
Sluiten