Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 5 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Geen excuses meer! WhatsApp toont blauwe streepjes bij gelezen bericht

Zeg maar dag tegen al je WhatsApp-smoesjes! Als je het afgelopen uur WhatsApp hebt gebruikt, en dat heb je, dan moet je iets zijn opgevallen. Er zijn achter een bericht twee blauwe streepjes bijgekomen. Ok, als de ontvanger de berichten écht niet heeft gelezen, dan heb je ze nog niet gezien. Zonder aan te kondigen heeft WhatsApp dan eindelijk de functie toegevoegd die aangeeft dat een bericht daadwerkelijk is gelezen. Als dit niet het geval is dan zijn ze nog grijs. Net zoals voorheen, maar toen betekende het nog dat een bericht was aangekomen. Dat hoefde alleen niet te betekenen dat het bericht is gelezen. Excuses dat je een bericht niet hebt gelezen zijn dus verleden tijd. De instelling is overigens niet aan te passen zoals bij ‘Laatst gezien’. Niet echt netjes van WhatsApp.

 
Ook de FAQ van WhatsApp is bijgewerkt. Hier is duidelijk te lezen wat de meldingen betekenen. Daarnaast heeft ook een groepschat een nieuwe functie gekregen. Als iedereen uit de groep het bericht heeft gelezen worden er twee vinkjes achter het bericht gezet. Voorheen bleef dit bij één vinkje.

Redenen waarom er één vinkje blijft staan zijn bijvoorbeeld omdat de telefoon van de ontvanger is uitgeschakeld, netwerkproblemen heeft, de app niet heeft geopend of je heeft geblokkeerd. De nieuwe aflever-vinkjes gaan overigens niet met een update gepaard, maar worden automatisch doorgevoerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Geen excuses meer! WhatsApp toont blauwe streepjes bij gelezen bericht
Sluiten